Εγκλημα στα Τέμπη: Νέο παλλαϊκό συλλαλητήριο σήμερα στις 12 στο Σύνταγμα – Πανελλαδική απεργία στις 16/3

Εγκλημα στα Τέμπη: Νέο παλλαϊκό συλλαλητήριο σήμερα στις 12 στο Σύνταγμα – Πανελλαδική απεργία στις 16/3

Ημέρα νέων μεγάλων συλλαλητηρίων σήμερα Κυριακή καθώς τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη διοργανώνονται συγκεντρώσεις για το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη.

Ειδικότερα στην Αθήνα, στην πλατεία Συντάγματος, στις 12 το μεσημέρι, καλούν πολλά συνδικάτα, μαζικοί φορείς, εργατικές συλλογικότητες, φοιτητικοί σύλλογοι και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς σε νέο μεγάλο συλλαλητήριο λίγες μόλις ημέρες μετά τις συγκλονιστικές απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, καλούν όλο το λαό σε μαζική συμμετοχή. απαιτώντας να μην υπάρξει καμιά συγκάλυψη στους υπαίτιους του εγκλήματος, με σαφές αντικυβερνητικό πλαίσιο αιτημάτων, αλλά και κατά της ιδιωτικής εταιρείας που ελέγχει πλέον τους ελληνικούς σιδηρόδρομους.

Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση διοργανώνεται στις 11.30 π.μ. στο πέταλο της Αριστοτέλους και στη Λάρισα στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία.

Στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ενώνουν τη φωνή τους με την ερμηνεία τους οι καλλιτέχνες: Σταυρούλα Δαλιάνη, Φοίβος Δεληβοριάς, Παντελής Θαλασσινός, Γιώτα Νέγκα, Γιώργος Κωτσίνης, Γιάννης Παπαζαχαρίακης, Απόστολος Ρίζος.

Πανελλαδική απεργία την Πέμπτη

Το επόμενο βήμα κλιμάκωσης των αγώνων έχει οριστεί για την Πέμπτη 16 Μαρτίου όπου θα πραγματοποιηθεί νέα πανελλαδική αυτή τη φορά, πανεργατική απεργία, μετά από σχετικές αποφάσεις των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Η απεργιακή απόφαση ελήφθη ομόφωνα στη ΓΣΕΕ από τους συνέδρους που συμμετέχουν στο 38ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ που διεξάγεται σε ξενοδοχείο στο Καβούρι, ύστερα από εισήγηση του απερχόμενου προέδρου της.

Το Συνέδριο της ΓΣΕΕ αποδέχθηκε το πλαίσιο αιτημάτων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και λέει «όχι στην ατιμωρησία» ενώ παράλληλα καλεί τους εργαζόμενους «να γίνουν μια γροθιά με όλη τη νεολαία και τους ανθρώπους που αντιστέκονται».

Η απόφαση ήρθε χωρίς διαφωνίες, καθώς όλες οι παρατάξεις υπερψήφισαν την απεργιακή πρόταση, κάτι εξαιρετικά σπάνιο για τα δεδομένα των συνεδρίων της ΓΣΕΕ, που αποδεικνύει ότι οι τεράστιες κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών και ειδικά η απεργία της 9ης Μαρτίου – και μάλιστα χωρίς τη ΓΣΕΕ! – είχαν θετική επίδραση στις διαδικασίες του συνεδρίου.

Ανάλογη απόφαση έλαβε και η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σύμφωνα με την εξουσιοδότηση που είχε από το Γενικό Συμβούλιο, και κήρυξε 24ωρης Πανδημοσιοϋπαλληλική Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση για την Πέμπτη 16 Μαρτίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, «ενώνοντας τη φωνή των δημοσίων υπαλλήλων με αυτή των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα για να απαιτήσουμε με τη γενική πανεργατική απεργία:

-να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους.

-να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος».

Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση η ΑΔΕΔΥ τονίζει: «Το έγκλημα των Τεμπών δε θα συγκαλυφθεί. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter