Έγκλημα στα Τέμπη: Προσπάθεια αποποίησης ευθυνών από Μητσοτάκη και Καραμανλή

Έγκλημα στα Τέμπη: Προσπάθεια αποποίησης ευθυνών από Μητσοτάκη και Καραμανλή
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Κ. Αχ. Καραμανλής στο σημείο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023. (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)

Πέρασε ένας χρόνος από την τραγωδία των Τεμπών, όπου 57 άνθρωποι έχασαν με τον πιο αδιανόητο τρόπο τη ζωή τους, με τα κενά στο πεδίο της ασφάλειας να έχουν εγκληματική διάσταση.

Στο μακροσκελές μήνυμά του για τον ένα χρόνο από την τραγική επέτειο, ο πρωθυπουργός έβαλε στο κάδρο της κριτικής του τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που ζητούν να λογοδοτήσουν οι ένοχοι.

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «σε μια τέτοια μέρα η θλίψη δεν μπορεί να βαφτεί με χρώμα κομματικό. Κι ο σεβασμός στην οδύνη απαιτεί ωριμότητα και σύνεση. Στην υπέρβαση αυτού του εθνικού τραύματος ο καιρός δεν θα είναι σύμμαχος».

Παράλληλα, στο αφήγημα περί συλλογικών ευθυνών, ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «πρώτη η κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα οφείλουμε να διακρίνουμε πίσω από την τραγωδία μια συλλογική αποτυχία. Να βρούμε τον κορμό και τα κλαδιά της και με τόλμη να την ξεριζώσουμε, όχι διχασμένοι, αλλά ενωμένοι».

«Εξαντλήθηκε» η πολιτική ευθύνη

Σε δήλωση που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις προχώρησε και ο Κώστας-Αχιλλέας Καραμανλής, που ήταν υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, πριν ένα χρόνο που εκτυλίχθηκε η τραγωδία.

Συγκεκριμένα, ο Κώστας- Αχιλλέας Καραμανλής σημείωσε ότι «ένα χρόνο μετά, η σκέψη όλων μας δεν μπορεί να φύγει από την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη. Η προσωπική μου οδύνη και η συναίσθηση της πολιτικής ευθύνης, με οδήγησαν εκείνη την ημέρα στην άμεση παραίτηση».

Όλα αυτά της στιγμή που χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους, ζητώντας δικαιοσύνη για την ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών. Ταυτόχρονα, οι συγγενείς των θυμάτων παλεύουν με κάθε θεσμικό τρόπο, ώστε οι να πέσει φως σε όλες τις εγκληματικές ευθύνες στο πεδίο των μέτρων ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης: Έγκλημα Τέμπη: Συγκλονιστική εξομολόγηση μητέρας που από τύχη γλίτωσε το παιδί της

Έγκλημα στα Τέμπη: Πάμε για 1.000.000 υπογραφές στο ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού – Δείτε πώς να ψηφίσετε

Εγκλημα Τέμπη: Τα ονόματα των 57 νεκρών με κόκκινο χρώμα μπροστά στη Βουλή (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter