Εγκλημα στη ΔΕΗ

Εγκλημα στη ΔΕΗ

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ορρωδεί μπροστά σε τίποτε. Η απόφασή της να παραδώσει όχι το ακριβότερο ασημικό, αλλά το ακριβότερο χρυσαφικό της χώρας, τη ΔΕΗ, στους ιδιώτες εν μέσω της παγκόσμιας κρίσης ενέργειας αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι αυτοί εγκληματούν κατά της ελληνικής κοινωνίας.

Με απέχθεια προς οποιοδήποτε δημόσιο προσφερόμενο αγαθό, κάτι που φάνηκε από την αρχή της θητείας της όταν επέβαλε αυξήσεις 15% στο ρεύμα με πρόσχημα τη διάσωσή της, όταν αποφάσισε τη fast-track απολιγνιτοποίηση προκαλώντας άμεση φτωχοποίηση των κατοίκων της δυτικής Μακεδονίας και της Αρκαδίας και όταν μόλις πριν από λίγες ημέρες ακρωτηρίασε την επιχείρηση πουλώντας τον ΔΕΔΔΗΕ, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη καθιστά τη χώρα ευάλωτη σε εξωτερικούς κινδύνους.

Ξεπουλώντας όλες τις ενεργειακές δομές της χώρας στους ιδιώτες, με την Ελλάδα να εξαρτάται ενεργειακά κατά 70% από το εξωτερικό σε μια περίοδο πλήρους απορρύθμισης της παγκόσμιας αγοράς ενέργειας και μπροστά σε έναν χειμώνα που όλοι εκτιμούν ότι θα είναι χειρότερος ακόμη και από την πρώτη μνημονιακή χρονιά, οι «σοφοί» του Μητσοτάκη με μία απόφασή τους οδηγούν την πλειονότητα των ελληνικών νοικοκυριών στην πτώχευση.

Και μόνο τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν την αθλιότητα της απόφασης πώλησης της ΔΕΗ. Οταν το 40% των «μη φτωχών» νοικοκυριών στερείται βασικά αγαθά, ποσοστό που φτάνει στο 96,7% των «φτωχών», και δεν μπορεί να καλύψει έκτακτες αλλά αναγκαίες ανάγκες της τάξης των 395 ευρώ, τότε γίνεται φανερό ότι οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για την καλή πορεία της οικονομίας είναι απλοί φανφαρονισμοί.

Και μόνο για την εγκληματική αυτή απόφαση η πτώση της κυβέρνησης πρέπει να είναι εκκωφαντική.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter