Έγκλημα Τέμπη: Αμηχανία Μαρινάκη για τις αποκαλύψεις του Documento για τη θέση του αγωγού

Έγκλημα Τέμπη: Αμηχανία Μαρινάκη για τις αποκαλύψεις του Documento για τη θέση του αγωγού

Σε αμηχανία βρέθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτηση του Documentonews, σχετικά με τον αγωγό φυσικού αερίου, ο οποίος όπως αποδεικνύεται, δεν συνδέεται με τη διαδικασία του μπαζώματος, όπως υποστήριζαν οι Άδωνης Γεωργιάδης και Γιώργος Φλωρίδης.

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε ότι «δεν προδίκασαν τίποτα, ούτε ο κ. Γεωργιάδης, ούτε ο κ. Φλωρίδης. Και αυτό που κάνει η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός και όλα τα στελέχη, είναι να σέβονται τη δικαιοσύνη και να μη βγάζει εύκολα και γρήγορα πορίσματα, υιοθετώντας θεωρίες συνωμοσίας. Εάν τελικά είναι μπάζωμα, εάν τελικά ξεμπάζωμα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει καμία συγκάλυψη. Αυτό προκύπτει από τις διάφορες δηλώσεις η ειδήσεις, που η μία μπορεί να ανατρέπει την άλλη. Εμείς έχουμε σεβασμό στη δικαιοσύνη, στην έρευνα που κάνει».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «το μόνο σίγουρο είναι, ότι τα διάφορα επιμέρους περιστατικά, που προσπαθεί η αντιπολίτευση και δεν αναφέρομαι στους συγγενείς των θυμάτων, να τα εντάξουν σε ένα ευρύτερο αφήγημα συγκάλυψης, το ένα μετά το άλλο καταρρίπτονται».

Μαρινάκης λέει, κυβερνητικός εκπρόσωπος «ξελέει»

Μάλιστα, την ίδια στιγμή που ο κ. Μαρινάκης προχωρούσε σε παραδοχές και «βάπτιζε» ως σενάρια συνωμοσίας, πολλά κρίσιμα ερωτήματα που έχουν προκύψει από την κυβερνητική διαχείριση, κατέληξε στο ότι «όλα αυτά την επίσημη επιβεβαίωση ή διάψευση, όπως είπε και ο πρωθυπουργός την προηγούμενη εβδομάδα για όλα αυτά θα την κάνει η δικαιοσύνη». Άρα την μία έλεγε ότι είναι σενάρια συνωμοσιολογίας τα ερωτήματα για το μπάζωμα, ενώ μετά από λίγο, συμπλήρωνε ότι την αλήθεια θα την αναδείξει η δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται, ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης είχε αναφέρει για τη διαδικασία του μπαζώματος ότι: «στον τόπο του δυστυχήματος υπάρχει αγωγός φυσικού αερίου, ο οποίος για λόγους ασφαλείας καλύφθηκε με χαλίκια», ενώ ο υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης είχε σημειώσει ότι «αν ο γερανός δεν πατήσει σε στέρεο έδαφος, δεν μπορεί να σηκώσει τα βαγόνια και το επιπλέον στοιχείο που δεν έχει αναδειχθεί είναι ότι κάτω από το χώμα υπάρχει ο αγωγός του φυσικού αερίου που αν σκάσει, θα καεί όλη η Λάρισα».

Η πραγματικότητα είναι πως ο αγωγός βρίσκεται αρκετά πιο μακριά, περίπου στα 100 μέτρα, και συνεπώς δεν δικαιολογείται καμία σχετική ενέργεια.

Το Documento ύστερα από επιτόπια έρευνα, επικοινωνία με τοπογράφους μηχανικούς και χημικούς μηχανικούς κατέληξε ότι ο αγωγός υψηλής πίεσης πράγματι περνάει κοντά από το σημείο όπου συγκρούστηκαν τα δύο τρένα, αλλά επ’ ουδενί κάτω από τις γραμμές. Ο αγωγός φυσικού αερίου βρίσκεται παράλληλα με τις γραμμές του τρένου, δυτικά της παράπλευρης της εθνικής οδού και εκτείνεται μέχρι τα ανατολικά όρια του οικισμού της Αιγάνης και η κάθετη απόστασή του από τις γραμμές είναι περίπου 100 μέτρα.

Διαβάστε επίσης:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter