Έγκλημα Τέμπη: Οργή των συγγενών για το πόρισμα – Οι βουλευτές της ΝΔ δολοφονούν τις ψυχές μας (Video)

Έγκλημα Τέμπη: Οργή των συγγενών για το πόρισμα – Οι βουλευτές της ΝΔ δολοφονούν τις ψυχές μας (Video)

Την οργή και την αγανάκτηση των συγγενών των νεκρών της τραγωδίας των Τεμπών έχει προκαλέσει η επιχείρηση συγκάλυψης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Αυτά που έγιναν στην Εξεταστική μας γέμισαν οργή. Μας δολοφονούν τις ψυχές μας με το πόρισμα που έβγαλαν οι βουλευτές της ΝΔ» ανέφερε μεταξύ άλλων το πρωί της Τρίτης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, η μητέρα της Κλαούντιας Λάτα, της 20χρονης που ήταν ένα από τα 57 θύματα. Η ίδια, ξεκαθάρισε ότι με τη χθεσινή σιωπηλή διαμαρτυρία στην Λάρισα, δεν ήθελε να προκαλέσει ένταση με τους γονείς που καμάρωναν τα παιδιά τους να παρελαύνουν.

Δείτε επίσης: Λάρισα: «Η κόρη μου ήταν σημαιοφόρος σ’ αυτό το δρόμο, τώρα κλαίω για Δικαιοσύνη» – Συγκλονίζει η μητέρα θύματος των Τεμπών (Video)

«Μέσα μου όμως είχα πολύ έντονα συναισθήματα διότι στον ίδιο δρόμο, αριστούχος και πάντα σημαιοφόρος, παρήλαυνε και η δική μου κόρη κάποτε. Σε αυτά τα παιδιά που χάθηκαν άδικα αξίζει μια πατρίδα που θα τα δικαιώσει και μια ιστορία που θα τους θυμάται» σημείωσε.

«Είμαι σίγουρη ότι ο αρμόδιος ανακριτής θα κάνει τόσο καλά τη δουλειά του και όταν ανοίξουν οι πόρτες στο δικαστήριο θα ανοίξουν ακόμα πιο πολλά στόματα και θα οδηγηθούν πολλοί στη φυλακή. Και κάποιοι θα πάνε σπίτι τους, να “ξεκουραστούν” γιατί δεν μπορούν να κάνουν το καθήκον τους» συνέχισε.

Παράλληλα, αναφερόμενη στην κατάθεση του Κώστα Αχ. Καραμανλή στην Εξεταστική, η Άλμα Λάτα σημείωσε χαρακτηριστικά: «Έπρεπε να σιωπήσει και να πει μόνο “Συγγνώμη μανούλες που δεν έκανα το καθήκον μου”. Τέσσερα χρόνια ήξερε για τον σιδηρόδρομο τα πάντα. Και έρχεται στην Εξεταστική και λέει “καταγγέλλουν οι μηχανοδηγοί ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για τα τρένα, όμως έπρεπε να υλοποιήσουμε τη σύμβαση 717. Και “υπάρχει πρόβλημα, όμως δεν υπάρχει πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά. «Και ένα παιδί τρίτης δημοτικού καταλαβαίνει τι λέει. Τι θα πει υλοποίηση της σύμβασης που εσύ ο ίδιος έδωσες παράταση 3 φορές;» ανέφερε.

Την ίδια στιγμή, απάντησε και στα όσα λέγονται περί εκμετάλλευσης των συγγενών των θυμάτων. «Κανείς δεν εκμεταλλεύεται τον πόνο μου για το σπλάχνο μου που έχασα» είπε με συγκίνηση, ενώ αναφερόμενη σ’ αυτά που ισχυρίζεται ο Άδωνις Γεωργιάδης τα χαρακτήρισε γελοιότητες. «Δεν έχει γραμματέα ο υπουργός Υγείας να του δείξει φωτογραφίες, βίντεο από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ που βγαίνει και τον κ. Πορτοσάλτε; Αυτό που γελοιοποιεί 1,5 εκατ. πολίτες; Είναι υπεύθυνοι γι’ αυτά που δηλώνουν» σημείωσε.

Η ίδια υπογράμμισε ότι οι συγγενείς έχουν αναγκαστεί επί ένα χρόνο να συγκεντρώνουν αποδεικτικά στοιχεία. Για το μπάζωμα δε του χώρου της τραγωδίας, ξεκαθάρισε: «Εγώ είμαι Λαρισαία και ήμουν από την αρχή εκεί. Επί 5 μέρες οι γερανοί πατούσαν κανονικά στο χώμα και λειτουργούσαν, το τσιμέντωμα δεν έγινε παρά μόνο την 6η μέρα».

«Η αλήθεια σε αυτή την υπόθεση είναι τόσο φανερή, που οι ίδιοι θέλουν να την κουκουλώσουν. Σ’ αυτό το έγκλημα για να βρεις την αλήθεια δε χρειάζεται να προσπαθήσεις. Υπάρχουν κάμερες που κατέγραψαν πότε μπαζώθηκε το χώμα. Η αλλοίωση που έκαναν με τις συνομιλίες, με τους μηχανοδηγούς και τον σταθμάρχη είναι το χειρότερο που έχουν κάνει. Να βρουν ποιος έκανε τη μονταζιέρα. Οι γονείς έχουμε συλλέξει τόσα αποδεικτικά στοιχεία, που όσοι τα δουν θα μείνουν άφωνοι» τόνισε.

«Αν ο κ. Καραμανλής δεν φταίει πουθενά να δώσει τη βουλευτική ασυλία, να έρθει στη δικαιοσύνη να βάλει το χέρι στο ευαγγέλιο και να τα πει αυτά μπροστά σε εμάς» κατέληξε η Άλμα Λάτα.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στην Βαλτιμόρη: Κατέρρευσε η γέφυρα Key Bridge – Έπεσε επάνω της φορτηγό πλοίο (Video)

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Το ντόμινο της μεγάλης χειραγώγησης

Βουλή: Οριστικό «μπάζωμα» των ευθυνών Καραμανλή – Οι πρωτεργάτες της συγκάλυψης

Κύρτσος: Οι φωτογραφίες δείχνουν ευθύνες Μητσοτάκη-Κεραμέως για την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων

Ακρίβεια: Ζαλίζουν οι τιμές στα καύσιμα – Πάνω από 2 ευρώ η τιμή της αμόλυβδης (Video)

Τζούλιαν Ασάνζ: Το μεσημέρι η απόφαση για την έκδοσή του στις ΗΠΑ – Σε κίνδυνο η ελευθερία των ΜΜΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter