Έγκλημα Τέμπη: Ορίζεται νέος πραγματογνώμονας για την έκρηξη στο μοιραίο τρένο – Τι θα μπει στο «μικροσκόπιο»

Έγκλημα Τέμπη: Ορίζεται νέος πραγματογνώμονας για την έκρηξη στο μοιραίο τρένο – Τι θα μπει στο «μικροσκόπιο»

Ο ειδικός εφέτης ανακριτής, Σωτήρης Μπακαΐμης, ορίζει νέο πραγματογνώμονα για την έκρηξη που ακολούθησε τη σύγκρουση των δύο τρένων, στο έγκλημα στα Τέμπη.

Ειδικότερα, στόχος είναι να απαντηθούν όλα τα αναπάντητα ερωτήματα, κυρίως για την έκρηξη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νέος πραγματογνώμονας θα προέρχεται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Ταυτόχρονα, στα χέρια του εφέτη ανακριτή βρίσκονται και αιτήματα συγγενών θυμάτων για άμεση αποστολή της εύφλεκτης ύλης σε ειδικό εργαστήριο του Καναδά ούτως ώστε να πιστοποιηθεί με ασφάλεια τι ήταν και αν επηρέασε.

Εν παραλλήλω, στο μικροσκόπιο έχει τεθεί και το αίτημα για την αποστολή βίντεο σε εργαστήριο του Λονδίνου καθώς στα επίμαχα πλάνα είχε καταγράφει η φόρτωση των τρένων αλλά όπως διαπιστώθηκε σε αυτά έγινε επανεγγραφή με συνέπεια να σβηστούν τα επίμαχα πλάνα.

Το εν λόγω εργαστήριο έχει δυνατότητα επανάκτησης του υλικού.

«Βοήθεια, είμαστε από κάτω»

Νέo ανατριχιαστικό βίντεο που καταγράφει τις πρώτες συγκλονιστικές στιγμές αμέσως μετά τη μοιραία σύγκρουση των τρένων, βγήκε στο φως της δημοσιότητας, ένα χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη.

«Βοήθεια, είμαστε από κάτω βοήθεια», είναι οι ανατριχιαστικές κραυγές επιζώντων τα πρώτα δευτερόλεπτα μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, όπου έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι.

Η σύγκρουση της επιβατικής και της εμπορικής αμαξοστοιχίας σημειώθηκε στις 23:21 τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου του 2023, μεταξύ Τεμπών και Ευαγγελισμού.

Στο βίντεο ντοκουμέντο του Mega, ακούγονται τα ουρλιαχτά ανθρώπων που έχουν διασωθεί από το φριχτό δυστύχημα και εκλιπαρούν για βοήθεια, τη στιγμή που η φωτιά από την έκρηξη μετά τη σύγκρουση καίει μπροστά στα μάτια τους.

Σ

Συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή της σύγκρουσης

Διακρίνονται το Intercity 62 πριν και μετά τη σύγκρουση, αλλά και η έκρηξη που ακολούθησε, στο αποκαλυπτικό βίντεο που δημοσίευσε η «Καθημερινή» και οι δημοσιογράφοι Γιάννης Σουλιώτης και Ελβίρα Κρίθαρη.

Στην αρχή του βίντεο ακούγεται η εντολή «62 κλείστε πόρτες είμαστε έτοιμοι», λίγη ώρα πριν τη σύγκρουση.

Δείτε επίσης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter