Έγκλημα Τέμπη: Πότε θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ πρόταση για Προανακριτική

Έγκλημα Τέμπη: Πότε θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ πρόταση για Προανακριτική

«Ρυθμιστής» της υλοποίησης της εκπεφρασμένης πρόθεσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για κατάθεση πρότασης σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για το έγκλημα των Τεμπών η ολοκλήρωση της έρευνας του εφέτη – ανακριτή.

Όπως είχε δημοσιεύσει πρώτο το documentonews.gr, την περασμένη Πέμπτη διαβιβάστηκε στη Βουλή νέα δικογραφία για το έγκλημα των Τεμπών, η οποία σήμερα ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής.

Διαβάστε περισσότερα: Στη Βουλή νέα δικογραφία για το έγκλημα των Τεμπών – Ποιους πρώην υπουργούς αφορά

Πρόκειται για μήνυση που κατατέθηκε κατά των πρώην υπουργών, Κώστα Καραμανλή και Μιχάλη Παπαδόπουλου, από τους γονείς και τον σύντροφο του θύματος, Ιφιγένειας Μητσκα, η οποία επέβαινε στο τρίτο βαγόνι και εκσφενδονίστηκε από το κάθισμα της κατά τη μετωπική σύγκρουση των τρένων.

Τι μέλλει γενέσθαι

Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ξεκαθαρίσει και παραμένει -σύμφωνα με τις πληροφορίες- αταλάντευτη στην πρόθεση κατάθεσης πρότασης συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής, η οποία θα περιλαμβάνει τόσο το έγκλημα καθαυτό όσο και το επακόλουθο μπάζωμα.

Χθες, Τετάρτη, διεξήχθη σύσκεψη των αρμόδιων κοινοβουλευτικών στελεχών του κόμματος για να συναποφασιστούν τα επόμενα βήματα και η στρατηγική που θα ακολουθηθεί, καθώς είναι αναντίρρητο πως η ΝΔ προσανατολίζεται στην απόρριψη της πρότασης που θα κατατεθεί.

Κατά τις πληροφορίες, αποφασίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναμένει τη διαβίβαση της δικογραφίας από τον εφέτη – ανακριτή Λάρισας, η οποία αφορά την κύρια έρευνα για το έγκλημα και θεωρείται βέβαιο από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως θα περιλαμβάνει πολιτικά πρόσωπα. Κυρίως, τον κ. Καραμανλή.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η αξιωματική αντιπολίτευση θα αξιοποιήσει μεν όλες τις δικογραφίες (δηλαδή, και αυτές που συντάχθηκαν μετά από μηνύσεις συγγενών), ωστόσο, η διαβίβαση της συγκεκριμένη δικογραφίας εκτός του ότι θα αποτελέσει ένα ισχυρό επιχείρημα για τη συμπερίληψη του ονόματος του πρώην υπουργού Μεταφορών στην πρόταση για την Προανακριτική, θα λειτουργήσει και ως πολλαπλασιαστής πολιτικής πίεσης στην πλειοψηφία. Γιατί; Διότι θα μετατρέψει σε πολύ δύσκολο εγχείρημα για τη ΝΔ την καταψήφιση της πρότασης για σύσταση Προανακριτικής.

Πόσες είναι οι δικογραφίες

Αξίζει να σημειωθεί πως η δικογραφία που ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί από τον προεδρεύοντα, Αθανάσιο Μπούρα, είναι τουλάχιστον η δεύτερη κατά του Κ. Καραμανλή, ενώ κατά του πρώην υπουργού στρεφόταν και η δικογραφία της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για τη σύμβαση 717, με τη ΝΔ να απορρίπτει τα αιτήματα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για σύσταση Προανακριτικής.

Επίσης, μία μέρα πριν «κλείσει» η Βουλή για τις ευρωεκλογές διαβιβάστηκε η δικογραφία για την αλλοίωση του τόπου της τραγωδίας, η οποία περιλαμβάνει τα ονόματα των Χρήστου Τριαντόπουλου, Ζωής Ράπτη, Θάνου Πλεύρη και Μιχάλη Παπαδόπουλου.

Κατά τη διάρκεια της Εξεταστικής είχε διαβιβαστεί και τμήμα της δικογραφίας που είναι ακόμα ανοιχτή λόγω της συνέχισης της έρευνας του εφέτη – ανακριτή Λάρισας. Τότε, στελέχη της αντιπολίτευσης ασκούσαν κριτική στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη δικογραφία διαβιβάστηκε λειψή μετά από απόφαση του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου.

Διαβάστε επίσης:

Ποια είναι η «θεότητα» που πληρώνει τον Γκρίνμπεργκ;

Στανλεϊ Γκρίνμπεργκ: «Άλλος» τον πληρώνει, όχι η ΝΔ, λέει η Καθημερινή, αλλά δεν μας λέει ποιος…

Βελόπουλος στη Βουλή: «Από πού πληρώνεται και πόσα παίρνει ο Γκρίνμπεργκ;»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter