Έγκλημα Τέμπη: Σωματεία μηχανοδηγών από όλη την Ευρώπη απαιτούν δικαιοσύνη

Έγκλημα Τέμπη: Σωματεία μηχανοδηγών από όλη την Ευρώπη απαιτούν δικαιοσύνη

Δύο φωτογραφίες με συνδικαλιστές της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σωματείων Μηχανοδηγών, που φορούν μπλουζάκια με αίτημα «Δικαιοσύνη για τα Τέμπη» (Justice for Tempi) ανάρτησε στο Χ ο πατέρας θυμάτων Νίκος Πλακιάς.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της πρόσφατης επίσκεψής της στην Ελλάδα, η Ομοσπονδία συναντήθηκε με την διοίκηση της ΡΑΣ και της Hellenic Train, ενώ σχετικό αίτημα κοινοποίησε και στο υπουργείο Μεταφορών αλλά δεν έγινε δεκτό. Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Ελξης αναφέρθηκαν πολλά από τα προβλήματα που είχαν οδηγήσει στο σιδηροδρομικό έγκλημα των Τεμπών.

«Εάν τα συστήματα ασφαλείας είχαν λειτουργήσει δεν θα είχε συμβεί το δυστύχημα», είπε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. «Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στις ταχύτητες που είχαν τα τρένα πριν το δυστύχημα χωρίς να ληφθούν μέτρα», υποστήριξε ο ίδιος. Ζήτησε απόλυτη διαφάνεια στη διερεύνηση του δυστυχήματος, αλλά είπε ότι η διερεύνηση δεν ακολουθεί το σωστό δρόμο καθώς δεν είναι ούτε αυτόνομη ούτε ανεξάρτητη. Αναρωτήθηκε μάλιστα ποιος λαμβάνει την απόφαση αύξησης των ταχυτήτων και αν είναι οι πολιτικές αρχές, οι σιδηροδρομικές αρχές ή η Hellenic Train.

Ο β’ αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Leslek Mietek, εξομολογήθηκε πως όταν η Ομοσπονδία εξηγούσε πώς κυκλοφορούν τα τρένα της Ελλάδας, οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι θεώρησαν πως υπάρχει «λάθος» στην μετάφραση!

Από την πλευρά του ο β΄ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Leslek Mietek ανέφερε πως όταν η Ομοσπονδία εξηγούσε πώς κυκλοφορούν τα τρένα στην Ελλάδα, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θεωρούσαν πως υπήρχε λάθος στη μετάφραση. Τόνισε την ανάγκη ασφαλών συμπερασμάτων από τις έρευνες γύρω από τις συνθήκες του δυστυχήματος καθώς είναι ο μόνος τρόπος να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο.

Διαβάστε επίσης:

Άγριο ξύλο μεταξύ οδηγών στη Λεωφόρο Θηβών: Χτύπησαν 43χρονη και παρέσυραν με ΙΧ έναν άνδρα (Video)

ΑΔΕΔΥ: Διαμαρτυρία στο υπουργείο Οικονομικών

Συναγερμός στην Κηφισιά: Πόρτα καταπλάκωσε μαθητές σε Δημοτικό – Τραυματίστηκε σοβαρά ένα παιδί

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter