Εγκρίνεται ο προϋπολογισμός από το Eurogroup και το σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια από DGComp

Εγκρίνεται ο προϋπολογισμός από το Eurogroup και το σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια από DGComp

Εγκρίνεται σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το προσχέδιο προϋπολογισμού της Ελλάδας για το 2020 από το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup).Οι υπουργοί – μέλη του Συμβουλίου έχουν κάνει δεκτές τις εξηγήσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρα για τον τρόπο επίτευξης του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,50%.

Με βάση την προετοιμασία που είχε γίνει σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων η «τρύπα» που χώριζε τις δύο πλευρές ήταν της τάξης των 500 εκατομμυρίων, χάσμα όμως που καλύφθηκε κατά τη διαπραγμάτευση που ακολούθησε και τις εξηγήσεις που δόθηκαν από ελληνικής πλευράς.

Από πλευράς του Συμβουλίου τονίζεται –σύμφωνα πάντα με πληροφορίες-η ανάγκη στενότερης παρακολούθησης της πορείας καταβολής των οφειλών του Δημοσίου προς τρίτους.

Τα κόκκινα δάνεια

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού (DGComp) το σχέδιο Ηρακλής της ελληνικής κυβέρνησης για την τιτλοποίηση κόκκινων δανείων που περιλαμβάνονται στα χαρτοφυλάκια των ελληνικών συστημικών τραπεζών. Αφορά δάνεια τα οποία είναι αυτή την περίοδο εγγεγραμμένα στα βιβλία των τραπεζών με λογιστική αξία 30 δις ευρώ 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter