Συναίνεση πλην Χρυσής Αυγής

Εγκρίθηκαν οι τροποποιήσεις του κανονισμού της Βουλής

Εγκρίθηκε στην Ολομέλεια από όλα τα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής που καταψήφισε, η τροποποίηση του κανονισμού της Βουλής.

Στόχος, όπως επισημάνθηκε από όλους τους εισηγητές, είναι η αναμόρφωση, η οργάνωση και ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών του Κοινοβουλίου, η καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του καθώς και η ενίσχυση της αξιοκρατίας και της διαφάνειας.

Ανάμεσα στις καινοτομίες που περιλαμβάνονται στον νέο κανονισμό είναι η δυνατότητα της Βουλής να εκδίδει ψηφιακά πιστοποιητικά.

«Με συναινετικές διαδικασίας ολοκληρώνεται ένας μεγάλος κύκλος για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του Κοινοβουλίου», ανέφερε χαρακτηριστικά η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κοζομπόλη.

Με εξαίρεση τη Χρυσή Αυγή, στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι υπόλοιποι εισηγητές που έκαναν λόγο για αναγκαίες τροποποιήσεις.

Το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» μόνο στη διάταξη που αφορά τα μισθολόγια.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.