Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της Γαλλίας

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της Γαλλίας

Η γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε οριστικά τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2017, ο οποίος προβλέπεται ότι θα επαναφέρει το δημόσιο έλλειμμα κάτω από το όριο που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για πρώτη φορά έπειτα από μια δεκαετία.

Τα μέλη της κάτω Βουλής ενέκριναν το σχέδιο του προϋπολογισμού παρά τη σθεναρή αντίσταση που πρόβαλαν οι συντηρητικοί, οι οποίοι ερίζουν πως ο στόχος της κυβέρνησης του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS) περί ανάπτυξης 1,5% του ΑΕΠ είναι αδύνατο να επιτευχθεί.

Ο προϋπολογισμός προβλέπει ότι το δημόσιο έλλειμμα της Γαλλίας θα υποχωρήσει κάτω από το 3% του ΑΕΠ για πρώτη φορά μετά το 2007, στο 2,7% από 3,3% φέτος.

Όμως οι ισχυρότεροι υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές, ανάμεσά τους ο συντηρητικός Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος προηγείται στις δημοσκοπήσεις, έχουν ταχθεί υπέρ της μείωσης του ελλείμματος με πιο βραδύ ρυθμό.

Ακόμη τα μέλη του γαλλικού κοινοβουλίου τάχθηκαν υπέρ μιας τροπολογίας η οποία αυξάνει τον φόρο στα έσοδα από μετοχές στο 0,3% από 0,2% για να χρηματοδοτηθεί η διεθνής ανάπτυξη, ενώ συμφώνησαν να επεκταθεί ο φόρος και στις ενδοσυνεδριακές συναλλαγές μετά το 2018.

Το συντηρητικό κόμμα Οι Ρεπουμπλικάνοι (LR) και στελέχη τραπεζών έχουν προειδοποιήσει πως ο φόρος αυτός θα μειώσει την ελκυστικότητα του Παρισιού ως διεθνούς χρηματοοικονομικού κέντρου — την ώρα που η κυβέρνηση και ο δήμος της γαλλικής πρωτεύουσας ευελπιστούν να εγκατασταθούν σε αυτή κάποιοι από τους τραπεζικούς οργανισμούς που αναμένεται να μεταφέρουν τις έδρες τους από το Λονδίνο σε άλλες χώρες.

Ακόμη, το σχέδιο του προϋπολογισμού συμπεριέλαβε μια διάταξη που δεν υποστηρίζει η κυβέρνηση κι έχει στόχο οι πολυεθνικές να καταβάλουν υψηλότερους φόρους στη Γαλλία, τους οποίους μέχρι σήμερα καταφέρνουν να κρατούν σε πολύ χαμηλό επίπεδο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter