Εγνατία οδός: Παραδίδεται ο άξονας Θεσσαλονίκη-Σέρρες-Προμαχώνας

Εγνατία οδός: Παραδίδεται ο άξονας Θεσσαλονίκη-Σέρρες-Προμαχώνας

Η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» κάνει γνωστό ότι την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017 και ώρα 11:00 πμ, παραδίδεται σε κυκλοφορία το τμήμα αυτοκινητόδρομου του Κάθετου Άξονα «Θεσσαλονίκη – Σέρρες – Προμαχώνας» από τον Ανισόπεδο Κόμβο Λευκώνα μέχρι τον κόμβο Κάτω Χριστού, μήκους 5 χιλιομέτρων.

Με το παρόν τμήμα ολοκληρώνεται η κατασκευή των νέων τμημάτων του Κάθετου Άξονα «Θεσσαλονίκη – Σέρρες – Προμαχώνας».

Ο Κάθετος ‘Αξονας «Θεσσαλονίκη – Σέρρες – Προμαχώνας» συνολικού μήκους 96 χλμ, αποτελεί το νοτιότερο τμήμα του Πανευρωπαϊκού Διαδρόμου ΙV (Βερολίνο – Πράγα – Βουδαπέστη – Σόφια – Θεσσαλονίκη) και βασική σύνδεση του οδικού δικτύου της Ελλάδας με τη Βουλγαρία.

Εκ των 96 χιλιομέτρων του Κάθετου ‘Αξονα τα 79 χλμ κατασκευάστηκαν και αποδόθηκαν από την «Εγνατία Οδός Α.Ε.» στην κυκλοφορία τμηματικά από το 2001 έως και σήμερα, με διατομή τετράϊχνου αυτοκινητοδρόμου, αποτελούμενη από δύο λωρίδες κυκλοφορίας και Λωρίδα ΄Εκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) , στα πλαίσια 14 εργολαβιών συνολικού προϋπολογισμού 465 εκ € (με Φ.Π.Α.). Τα υπόλοιπα 17 χλμ του Κάθετου ‘Αξονα είχαν κατασκευαστεί στο παρελθόν και διαθέτουν δύο λωρίδες κυκλοφορίας χωρίς ΛΕΑ.

Κατά τη διαδικασία απόδοσης στην κυκλοφορία και κατά τη χρήση του νέου οδικού τμήματος παρακαλούνται οι οδηγοί να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις της Τροχαίας, τις σημάνσεις της οδού και τον Κ.Ο.Κ.

Πηγή: seleo.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter