Έγραψαν με σπρέι «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» μέσα σε εκκλησία

Έγραψαν με σπρέι «Ο Αλλάχ  είναι μεγάλος» μέσα σε εκκλησία

Την είδηση για καταστροφές και απόπειρα εμπρησμού στην εκκλησία του Μιχαήλ Αρχάγγελου κοντά στο χωριό Λαγολιό, μετέδωσε πρώτο το site e-mesara, ανεβάζοντας και φωτογραφίες από τα αποτελέσματα του βανδαλισμού. Ωστόσο είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο προβοκάτσιας για να στοχοποιηθούν μετανάστες

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, άγνωστοι έβαλαν φωτιά στον Ιερό Ναό του Μιχαήλ Αρχαγγέλου που βρίσκεται στο δρόμο Λαγολιού – Κλήματος και έκαψαν ένα μέρος του τέμπλου, μαζί με εικόνες. Μάλιστα, όπως ανέφερε το site, οι ιερόσυλοι έγραψαν συνθήματα στους τοίχους στα Αραβικά και συγκεκριμένα «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος»…

Ωστόσο ακόμα και για τους μη γνώστες αραβικών είναι εμφανές ότι περισσότερο μοιάζει κάποιος να είχε τη φράση τυπωμένη μπροστά του και να προσπάθησε (χωρίς σπουδαία αποτελέσματα) να την αντιγράψει παρά να γράφτηκε από εκ γενετής γνώστη της αραβικής γλώσσας. Η κακοτεχνία είναι τόσο χτυπητή ακόμα και από το γεγονός ότι η γραφή έχει γίνει εμφανώς από αριστερά προς τα δεξιά (όπως γράφουμε τα ελληνικά), με το σπρέι να στάζει στην αρχή και να εξασθενεί στο τέλος όλων των γραμμάτων, ενώ είναι παγκοίνως γνωστό ότι τα αραβικά γράφονται με αντίστροφη κατεύθυνση.  

Όπως διαβάζουμε στο site της αρχικής δημοσίευσης στο περιστατικό δεν ενεπλάκη καθόλου η Πυροσβεστική αφού «ευτυχώς εκείνη την ώρα περνούσε περαστικός που είδε τη φωτιά, κάλεσε βοήθεια από το χωριό και την έσβησαν». Σε ερώτηση της «Εφ.Συν.» στο Συντονιστικό Περιφερειακό Κέντρο (ΣΠΕΚ) της Πυροσβεστικής λάβαμε την απάντηση πως την επίμαχη ημέρα (Σάββατο 17 Δεκεμβρίου), δεν υπήρξε καμία κλήση για φωτιά σε εκκλησία και δεν υπήρξε καμία επιτόπου παρουσία της Πυροσβεστικής ούτε και μετά την κατάσβεση για τη διενέργεια προανάκρισης ενώ δεν ακολουθήθηκε η συνήθης διαδικασία σε περιπτώσεις εμπρησμού.

Επίσης, το συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφέρει πως η φωτιά «εκδηλώθηκε κατά το διάστημα 3 με 5 το μεσημέρι του Σαββάτου».Παρά το γεγονός ότι η φωτιά ήταν στην αρχή της, ο παρατηρητικός περαστικός δεν κατάφερε να δει τον δράστη του εμπρησμού.

Το περίεργο φέιγ βολάν

Μια αντίστοιχου είδους πιθανή προβοκάτσια είχε λάβει χώρα στη γειτονική περιοχή του Τυμπακίου τον Σεπτέμβριο του 2016. Τότε είχαν μοιραστεί στην κεντρική πλατεία φέιγ βολάν με σύμβολα του Μωάμεθ και μεταφρασμένα αποσπάσματα από το Κοράνι, που αμφισβητούσαν υποτίθεται, την ιδιοκτησία των ντόπιων στη γη τους ενώ το υλικό έφερε την υπογραφή της «Μουσουλμανικής Κοινότητας Κρήτης».

Η χρονική συγκυρία εκείνου του περιστατικού έκανε την Αστυνομία από την πρώτη στιγμή να ερευνά το ενδεχόμενο της προβοκάτσιας. Ο εκτελών χρέη Ιμάμη για τους μουσουλμάνους της περιοχής κ. Μπιτζαρέτ μίλησε στο Ράδιο ΚΡΗΤΗ και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανενός είδους «μουσουλμανική αδελφότητα Κρήτης» ενώ καταδίκασε το περιεχόμενο των φυλλαδίων, κάνοντας λόγο για «αμαρτία».

Σήμερα, τρεις μήνες μετά το περιστατικό με τα φέιγ βολάν, η έρευνα της Αστυνομίας έχει επικεντρωθεί στο υλικό από τις κάμερες καταστημάτων στο κέντρο του Τυμπακίου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Εφ.Συν.» από το υλικό αυτό φαίνεται άτομο που επιβαίνει σε μηχανή και πετά φυλλάδια σε τουλάχιστον δύο σημεία της πόλης. Αν και δεν έχει γίνει ακόμα επίσημη ταυτοποίηση, οι υποψίες από τα χαρακτηριστικά του και από τον τύπο της μηχανής στρέφονται σε συγκεκριμένο άτομο, με καταγωγή… ελληνική.

Η δικογραφία έχει ήδη παραπεμφθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου η οποία, με βάση τα στοιχεία, θα διατάξει περαιτέρω προανάκριση.

Πηγή: efsyn.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter