Έγραψε ιστορία ο Πετρούνιας – Τρίτο σερί χρυσό σε Παγκόσμιο! (Photos + Video)

Έγραψε ιστορία ο Πετρούνιας – Τρίτο σερί χρυσό σε Παγκόσμιο! (Photos + Video)

Άλλη μια ολόχρυση σελίδα στην ιστορία της ενόργανης γυμναστικής «έγραψε» ο Λευτέρης Πετρούνιας, καθώς κατέκτησε για 3η συνεχόμενη φορά το χρυσό μετάλλιο των κρίκων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, νικητής το 2015 στην Γλασκώβη και το 2017 στο Μόντρεαλ, πρώτευσε με 15,366 βαθμούς και στην Ντόχα, παρά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στον αριστερό ώμο και το οποίο θα τον οδηγήσει τις επόμενες ημέρες στο χειρουργείο. 

Ταυτόχρονα έγινε ο πολυνίκης Έλληνας στην διοργάνωση, ξεπερνώντας τον Βλάση Μάρα που έχει δύο χρυσά κι ένα χάλκινο, αλλά έγινε κι ένας από τους τρεις γυμναστές σε όλη την ιστορία της ενόργανης, που έχει κατακτήσει τρία χρυσά μετάλλια σε ένα αγώνισμα σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Τέλος, διεύρυνε το εκπληκτικό αήττητο σερί του, αφού επί 2,5 χρόνια νικάει σε όλους τους αγώνες που έχει εμφανιστεί. Αυτό ήταν το 9ο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο στους 9 τελικούς μεγάλων διοργανώσεων, που έχει εμφανιστεί από το 2015 και μετά.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Βραζιλιάνος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Αρτούρ Ναμπαρέτε Ζανέτι με 15,100 βαθμούς και το χάλκινο ο Ιταλός Μάρκο Λοντάντιο με 14,900. 

https://www.youtube.com/watch?v=S57BCrv4v6w

Δείτε την απονομή:

Τα μετάλλια της Ελλάδας σε Παγκόσμια πρωταθλήματα 

Συνολικά η Ελλάδα σε Παγκόσμια πρωταθλήματα ενόργανης γυμναστικής έχει κατακτήσει 11 μετάλλια, εκ των οποίων 7 χρυσά, 2 ασημένια και 2 χάλκινα, όλα στους άνδρες. Η αρχή έγινε το 1994 στο Μπρισμπέιν, όπου ο Ιωάννης Μελισσανίδης κατέκτησε το ασημένιο στις ασκήσεις εδάφους. Τα περισσότερα έχουν κατακτήσει ο Λευτέρης Πετρούνιας με 3 χρυσά στους κρίκους και ο Βλάσης Μάρας με 2 χρυσά κι ένα χάλκινο στο μονόζυγο. 

Τα μετάλλια της Ελλάδας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα:

ΕΤΟΣ-ΠΟΛΗ ΑΘΛΗΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΜΑ

Χρυσά

2001-Γάνδη Βλάσης Μάρας Μονόζυγο

2002-Ντέμπρετσεν Βλάσης Μάρας Μονόζυγο

2003-Άναχαϊμ Δημοσθένης Ταμπάκος Κρίκοι

2010-Άμστερνταμ Λευτέρης Κοσμίδης Ασκήσεις εδάφους

2015-Γλασκώβη Λευτέρης Πετρούνιας Κρίκοι

2017-Μόντρεαλ Λευτέρης Πετρούνιας Κρίκοι

2019-Ντόχα Λευτέρης Πετρούνιας Κρίκοι

Ασημένια

1994-Μπρισμπέιν Ιωάννης Μελισσανίδης Ασκήσεις εδάφους

2011-Τόκιο Βασίλης Τσολακίδης Δίζυγο

Χάλκινα

1999-Τιαντζίν Δημοσθένης Ταμπάκος Κρίκοι

2006-Άαρχους Βλάσης Μάρας Μονόζυγο

Συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας

Συγχαρητήριο μήνυμα έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος στον Λευτέρη Πςετρούνια, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο παγκόσμιο της Ντόχα.

«Μαζί με τα θερμά μου συγχαρητήρια για τη νέα παγκόσμια διάκρισή σου, σου απευθύνω και την έκφραση του ειλικρινούς μου θαυμασμού για την ανυπέρβλητη ψυχική σου δύναμη».

Συγχαρητήριο Μήνυμα του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

«Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια για την κατάκτηση, για 3η συνεχόμενη φορά, του χρυσού μεταλλίου στους κρίκους, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Πρόκειται για μια χρυσή σελίδα στην ιστορία της ενόργανης γυμναστικής και του ελληνικού αθλητισμού, που δείχνει την τεράστια αξία του, αλλά και τη μαχητικότητα και την προσήλωση στους στόχους του. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στον προπονητή του, Δημήτρη Ράφτη, καθώς και σε όσους στήριξαν τον Λευτέρη Πετρούνια στο δρόμο για την επιτυχία του». 

Η ψυχή, η θέληση και το πείσμα του χρυσού Λευτέρη Πετρούνια, τον οδήγησε πάλι στην κορυφή, δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, για την επιτυχία του Λευτέρη Πετρούνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής στην Ντόχα

«Παρά τον τραυματισμό του, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και μας έκανε χαρούμενους. Πολλά συγχαρητήρια αναφέρει η Φ.Γεννηματά.

Εξαιρετική χαρακτήρισε τη νέα επίδοση του Λευτέρη Πετρούνια, που τοποθετεί τον Έλληνα αθλητή στην ιστορική παγκόσμια ελίτ των αθλητών της γυμναστικής, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, επισημαίνοντας παράλληλα το γεγονός ότι προκρίθηκε στον τελικό ενώ ήταν τραυματισμένος, .

«Η νέα εξαιρετική επίδοση του Λευτέρη Πετρούνια, που του εξασφάλισε το τρίτο του χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής, παρά το γεγονός ότι προκρίθηκε στον τελικό ενώ ήταν τραυματισμένος, τοποθετεί τον Έλληνα αθλητή στην ιστορική παγκόσμια ελίτ των αθλητών της γυμναστικής. Η επανάληψη του άθλου του τόσες φορές δείχνει την επιμονή, την αγωνιστικότητα και την προσήλωση στους στόχους του. Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια και τον προπονητή του» δήλωσε συγκεκριμένα ο Νίκος Βούτσης μόλις πληροφορήθηκε την κατάκτηση από τον Λευτέρη Πετρούνια του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στην Ντόχα.

Συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια έστειλε από την πλευρά του και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, για το τρίτο χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στη Ντόχα.

«Ο Λευτέρης μας, γράφει ιστορία και σηκώνει ψηλά τη σημαία του ελληνικού αθλητισμού. @Petrounias_E μας κάνεις (ξανά) περήφανους! Μπράβο!!!» ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter. 

“Ευχαριστούμε Λευτέρη, μας συγκίνησες. Σήκωσες την Ελλάδα στα χέρια σου για 3η συνεχόμενη φορά! Την ανέβασες ψηλά.” ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος για τη μεγάλη επιτυχία του Λευτέρη Πετρούνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής στην Ντόχα, και συνέχισε: “Έστειλες αισιόδοξο μήνυμα δύναμης, αντοχής, ανώτερου ήθους στους Έλληνες και στον κόσμο Μοιραζόμαστε μαζί σου την περηφάνεια και την χαρά σου”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter