Ειδική αποζημίωση: Μετά το αλαλούμ με την καταβολή, τελευταία ημερομηνία η Δευτέρα 15/6

Ειδική αποζημίωση: Μετά το αλαλούμ με την καταβολή, τελευταία ημερομηνία η Δευτέρα 15/6

Mε μια συνολική καθυστέρηση περίπου… δέκα ημερών θα λάβουν οι εργαζόμενοι σε αναστολή σύμβασης την ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ, καθώς από τις 5  ως τις 10 Ιουνίου που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση, η ημερομηνία μετατέθηκε για την Παρασκευή 12/6 αλλά τελικά ως τελευταία και ελπίζουμε τελική ημερομηνία καταβολής ανακοινώθηκε η ερχόμενη Δευτέρα 15/6.

Βάσει του αρχικού σχεδιασμού, οι πληρωμές ήταν να ξεκινήσουν την περασμένη Τετάρτη και να ολοκληρωθούν χθες, Παρασκευή, όμως πλέον, πηγές από το υπουργείο Εργασίας επισημαίνουν ότι τα χρήματα θα φανούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων τη Δευτέρα.

Βάσει του νεότερου σχεδιασμού, τα χρήματα ανέρχονται σε 208,14 εκατ. ευρώ και θα μοιραστούν σε 526.051 μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα και συγκεκριμένα σε:

– Εργαζομένους επιχειρήσεων που παρέμειναν κλειστές ολόκληρο τον Μάιο με κρατική εντολή, όπως είναι για παράδειγμα τα ξενοδοχεία 12μηνης διάρκειας και οι επιχειρήσεις εστίασης.

– Εργαζομένους των επιχειρήσεων που επαναλειτούργησαν τον Μάιο και δηλώθηκαν από τους εργοδότες σε παράταση αναστολής για τον Μάιο.

– Εργαζομένους των επιχειρήσεων που ήταν εξαρχής πληττόμενες βάσει ΚΑΔ και δηλώθηκαν από τους εργοδότες σε παράταση αναστολής για τον Μάιο.

Από τις 526.051 μισθωτών που θα λάβουν την ειδική αποζημίωση, οι 215.716 θα λάβουν ολόκληρο το ποσό των 534 ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι ήταν σε αναστολή ολόκληρο τον Μάιο. Οι υπόλοιποι θα λάβουν αναλογικό ποσό.

Μυστικά & Documento

23/01/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter