Ειδική αγωγή: Το Μαξίμου βρίσκει λύσεις όταν διαβάζει Documento

Ειδική αγωγή: Το Μαξίμου βρίσκει λύσεις όταν διαβάζει Documento

Ένα 24ωρο μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Documento για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, με χιλιάδες παιδιά με διαγνωσμένες μαθησιακές δυσκολίες και ειδικές ανάγκες να μένουν χωρίς παράλληλη στήριξη και σχολικούς νοσηλευτές, είχαμε την πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης.

Διαβάστε σχετικά: Δεύτερης κατηγορίας 6.000 μαθητές

Όπως είχε προκύψει από το ρεπορτάζ, περίπου 6000 παιδιά αναμένεται να μείνουν χωρίς παράλληλη στήριξη, ενώ σχεδόν 20.000 θέσεις σε γενική και ειδική αγωγή πρόκειται να μείνουν κενές, αφήνοντας τους μαθητές έρμαιο των κακών πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία είναι κάτι παραπάνω από τραγική. Μαθητές που χρήζουν παράλληλης στήριξης αλλά δεν την έχουν, γονείς που τρέχουν στα διαλείμματα να κάνουν ενέσεις ινσουλίνης στα διαβητικά παιδιά τους, εκπαιδευτικοί που περιμένουν (μάταια) να διοριστούν είναι μόνο μερικές από τις εικόνες που αποδεικνύουν πως το εκπαιδευτικό σύστημα μπάζει από παντού.

Τις ανησυχίες και τους φόβους γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών ήρθε σήμερα να επιβεβαιώσει ο κ. Μαρινάκης λέγοντας πως οι νέες προσλήψεις που προγραμματίζονται κατά την Β΄ και την Γ΄ φάση θα φτάσουν τις 20.000. Γιατί το Υπουργείο τόσο καιρό και μετά από αλλεπάλληλες καταγγελίες και επισημάνσεις των γονιών προέβη τώρα σε αυτήν την απόφαση; Κάλλιο αργά παρά ποτέ, θα πούμε εμείς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την διάρκεια της καθιερωμένης Ενημέρωσης πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου, ανακοίνωσε νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Διπλασιάζεται το προσωπικό παράλληλης στήριξης των μαθητών με προσλήψεις εκπαιδευτικών, ειδικού βοηθητικού προσωπικού και νοσηλευτών.

Καθώς οι ανάγκες της παράλληλης στήριξης των μαθητών διαπιστώθηκε πως είναι αυξημένες κατά πάνω από 30%, o Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εξασφάλισαν της απαραίτητες πιστώσεις, ώστε να πραγματοποιηθούν πάνω από 7.300 προσλήψεις στη Β φάση, στις αρχές Οκτωβρίου και 2.700 στη Γ φάση στις αρχές Νοεμβρίου, υπερδιπλασιάζοντας τις αρχικές προσλήψεις του Σεπτεμβρίου και υπερβαίνοντας κατά 50% τις αρχικά προβλεπόμενες πιστώσεις για το έτος 2023. Με απλά λόγια, το με αυτές τις προσλήψεις από 9.500 χιλιάδες πρόκειται να φτάσει σχεδόν τα 20.000 άτομα.

Για τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση τα ζητήματα Παιδείας, πρόσβασης στη γνώση και τη μάθηση, ισότητας στην συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και όλα όσα απασχολούν τους μαθητές και τους γονείς τους, βρίσκονται στον πυρήνα των προτεραιοτήτων και της πολιτικής τους. Η κοινωνική πολιτική για μας δεν ασκείται με συνθήματα αλλά με δραστικές παρεμβάσεις και εξεύρεση άμεσων λύσεων».

Όπως αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά, οι πιο πιστοί αναγνώστες του Documento είναι οι ένοικοι του Μεγάρου Μαξίμου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter