Ειδικό δικαστήριο: Γεμάτη αντιφάσεις η κατάθεση της γραμματέα του Χρήστου Καλογρίτσα

Ειδικό δικαστήριο: Γεμάτη αντιφάσεις η κατάθεση της γραμματέα του Χρήστου Καλογρίτσα

Γεμάτη αντιφάσεις ήταν η κατάθεση της επί 40 ετών γραμματέα του Χρήστου Καλογρίτσα, Θάλειας Διαμάντη, στο Ειδικό Δικαστήριο την Πέμπτη, στο οποίο κατηγορούμενοι είναι ο πρώην υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας.

Η κ. Διαμάντη κατέθεσε ότι ο επιχειρηματίας «ήθελε να δημιουργήσει και να ηγηθεί τηλεοπτικού σταθμού το 2015», επενδύοντας «πάρα πολλά χρήματα, επταψήφιο ποσό» για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες και την απασχόληση δημοσιογραφικής ομάδας.

Παράλληλα, κατέθεσε ότι «έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα, τα οποία ήταν χρήματα για βοήθεια προς το κόμμα» και υποστήριξε ότι χρήματα παρέχονταν σε υπεύθυνους για τη λειτουργία του καναλιού. Ωστόσο, όταν εισαγγελέας της έδρας Όλγα Σμυρλή της επισήμανε πως δεν είχε αναφέρει την πληροφορία στην ανακρίτρια η κ. Διαμαντή είπε: «ίσως δε ρωτήθηκα».

Η μάρτυρας σημείωσε επίσης ότι ζήτησαν από τον Χρήστο Καλογρίτσα να «δανείσει» το όνομά του για τη σύσταση του καναλιού, μιλώντας για επισκέψεις του πρώην υπουργού στο γραφείο του. Ωστόσο η ίδια φανέρωσε δυσκολία στο να απαντήσει στις ερωτήσεις του οικονομικού εισαγγελέα.

«Η κυρία Διαμαντή, απαντώντας σε ερωτήσεις της εισαγγελέως, παραδέχθηκε ότι οι αναφορές της είναι αποτέλεσμα της «κρίσης» της και ενημέρωσης που είχε από μια… μισάνοιχτη πόρτα, χωρίς να συμμετέχει σε συναντήσεις και να έχει γνώση των θεμάτων. «Δεν άκουγα όλες τις συζητήσεις, άκουγα ως ένα όριο. Δεν ήμουν πάντα παρούσα». Η ίδια αναφέρθηκε ακόμα στον μεγάλο κύκλο γνωριμιών του κ. Καλογρίτσα και τις επαφές του με πολιτικούς από πολλούς πολιτικούς χώρους, επιχειρηματίες, κ.ά.», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι, Γιάννης Μαντζουράνης, Θ. Μαντάς και Β. Γεωργακόπουλος, συνήγοροι του Νίκου Παππά.

Το πρωί της Παρασκευής, ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι ο Νίκος Παππάς σχεδιάζει να καταθέσει μήνυση. Η δίκη συνεχίζεται σήμερα, Παρασκευή, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε την κλήση σε κατάθεση των αδελφών Σάμερ και Γουάελ Χούρι της CCC στις 20 Ιανουαρίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter