Ειδικό Δικαστήριο: Η αποβολή της εισαγγελέως Τσατάνη από πολιτική αγωγή καταδεικνύει τις παρανομίες Αλεβιζοπούλου

Ειδικό Δικαστήριο: Η αποβολή της εισαγγελέως Τσατάνη από πολιτική αγωγή καταδεικνύει τις παρανομίες Αλεβιζοπούλου

Τις καραμπινάτες παρανομίες της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου κατά τη διάρκεια της ανακριτικής διαδικασίας για τη δήθεν σκευωρία της Novartis καταδεικνύει η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου να απορρίψει το αίτημα της πρώην εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή.

Πιο αναλυτικά την περασμένη Δευτέρα το Ειδικό Δικαστήριο για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη απέρριψε το αίτημα Τσατάνη να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή.

«Το δικαστήριο διατάσσει την αποβολή της παριστάμενης προς υποστήριξη της κατηγορίας» ανέφερε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Νωρίτερα η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου, Όλγα Σμυρλή είχε εισηγηθεί:

«Η μάρτυρας Γεωργία Τσατάνη δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας πριν την έναρξη της αποδεικτικής διαδικασίας κατά την πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου, αλλά και στις 16 Φεβρουαρίου 2022 στην ανακρίτρια είχε υποβάλλει γραπτή. Δεν προέκυψε προγενέστερη δήλωση πριν την παρέλευση της πενταετίας που απαιτεί ο νόμος από την τέλεση της πράξης όποτε και έχει παραγραφεί δήλωση».

Ωστόσο η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου, καταδεικνύει σύμφωνα με νομικές πηγές τις καραμπινάτες παρανομίες της ανακρίτριας Αλεβιζοπούλου κατά τη διάρκεια της ανακριτικής διαδικασίας για την υποτιθέμενη σκευωρία Novartis, που «ενορχήστρωσε» η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα η ανακρίτρια Αλεβιζοπούλου είχε κάνει δεκτό το αίτημα της εισαγγελέας Εφετών Γεωργιάς Τσατάνη να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή, παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο, ήταν σύμφωνα πάντα με νομικές πηγές, αντίθετο στην νομολογία του Αρείου Πάγου. Με απλά λόγια η ανακρίτρια Αλεβιζοπούλου έδωσε τη δυνατότητα με μια δική της αυθαιρεσία, στην κα Τσατάνη να παίρνει ως πολιτικώς ενάγουσα κρίσιμα στοιχεία της δικογραφίας τα οποία κανονικά δεν θα έπρεπε.

Την ίδια ώρα που η κα Αλεβιζοπούλου έδινε τη δυνατότητα στους αδίκως κατηγορούμενους να παίρνουν στοιχεία της δικογραφίας ακόμη και μετά από ένα μήνα μετά την αίτησή τους. Κάτι που δείχνει τις μεθοδεύσεις που ακολούθησε η ανακρίτρια Αλεβιζοπούλου προκειμένου να οδηγηθούν κάποιοι άνθρωποι στο Δικαστήριο σε μια προσπάθεια να δικαιωθούν οι «κατήγοροί» τους για την υποτιθέμενη σκευωρία της Novartis. Φυσικά, επειδή όλα αυτά αποτελούν παραβάσεις και παρανομίες είναι να πολύ πιθανό να υπάρξουν εξελίξεις από την πλευρά των ανθρώπων που κατηγορήθηκαν άδικα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter