Ειδικό Δικαστήριο: Μεθοδεύσεις που ακολούθησαν οι κατασκευαστές των «πλυντηρίων» της Novartis κατήγγειλε η πλευρά Τουλουπάκη

Ειδικό Δικαστήριο: Μεθοδεύσεις που ακολούθησαν οι κατασκευαστές των «πλυντηρίων» της Novartis  κατήγγειλε η πλευρά Τουλουπάκη

Νέες «βόμβες» επιφύλαξε κατά τη σημερινή δεύτερη ημέρα διεξαγωγής του Ειδικού Δικαστηρίου, ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη και συγκεκριμένα ο γνωστός ποινικολόγος Γιάννης Μαντζουράνης.

Ο Γ. Μαντζουράνης υποστήριξε πως η Ελένη Τουλουπάκη δεν θα υποβάλλει ένσταση σχετικά με την ακυρότητα της διαδικασίας ενώ έκανε λόγο «για μεθοδεύσεις που ακολούθησαν οι κατασκευαστές των πλυντηρίων της Novartis».

 

«Η κυρία Τουλουπάκη δεν θα υποβάλει ένσταση σχετικής ακυρότητας της διαδικασίας. Δε θέτουμε θέμα καλής ή κακής σύστασης δικαστηρίου. Είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι αποδεδειγμένες οι μεθοδεύσεις που ακολούθησαν οι κατασκευαστές των πλυντηρίων της Novartis για να καλυφθεί ο αριθμός δέκα των δικαστών και να συγκροτηθεί το Ειδικό Δικαστήριο.

Μας έδωσε ωστόσο εντολή η κυρία Τουλουπάκη, να μην υποβληθεί καμία ένσταση ακυρότητας και θα εφαρμόσουμε την εντολή της. Η κυρία Τουλουπάκη επιδιώκει να αθωωθεί επί της ουσίας για να αποδειχθεί ότι δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας» τόνισε ο Γιάννης Μαντζουράνης.

Νωρίτερα το Ειδικό Δικαστήριο είχε απορρίψει το αίτημα που είχε υποβάλλει η πλευρά Τουλουπάκη ώστε «να  προσκομιστούν στο δικαστήριο όλα τα έγγραφα σχετικά με την αναρρωτική άδεια του δικαστή Κόκκορη», ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στην κλήρωση όντας σε αναρρωτική άδεια.
Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας Όλγας Σμυρλή είχε προτείνει να κριθεί αναρμόδιο να κρίνει τη νομιμότητα της κλήρωσης με τα οποία κληρώθηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής, τα μέλη που συγκροτούν το Ειδικό Δικαστήριο.
Η εισαγγελέας τόνισε ότι η Βουλή έχει την ευθύνη για την τήρηση της νομιμότητας της κλήρωσης και το ζήτημα αυτό είναι κάτι που εκφεύγει από τον έλεγχο του Ειδικού Δικαστηρίου.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter