Ειδικό Δικαστήριο: Πρωτοφανής παρέμβαση της προέδρου Κλάπα κατά την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας

Ειδικό Δικαστήριο: Πρωτοφανής παρέμβαση της προέδρου Κλάπα κατά την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας

Πρωτοφανή είναι όσα συμβαίνουν στο Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενους τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα, καθώς η πρόεδρος του Δικαστηρίου Ιωάννα Κλάπα διέκοψε την εισαγγελέα της έδρας Όλγα Σμυρλή την ώρα που διατύπωνε την εισήγηση της για την ενοχή η μη των δύο κατηγορουμένων. Πρόκειται για μία απαράδεκτη παρέμβαση της προέδρου που δείχνει έλλειψη αμεροληψίας και αντικειμενικότητας, σύμφωνα με νομικές πηγές.

Συγκεκριμένα, ενώ η εισαγγελέας αγόρευε, η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου τη διέκοψε εντελώς αντιδικονομικά για να της υπενθυμίσει την παρεμπίπτουσα απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τα SMS που είχε καταθέσει η πλευρά Καλογρίτσα. Πρόκειται για τα SMS για τα οποία ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης, ένας εκ των συνηγόρων του Νίκου Παππά, είχε καταθέσει στο Ειδικό Δικαστήριο πραγματογνωμοσύνη με την οποία αμφισβητούνταν η γνησιότητά τους, καθώς γινόταν λόγος για «αλλοιώσεις ως προς το περιεχόμενό τους» και είχε καταθέσει ένσταση. Τελικά το Δικαστήριο με παρεμπίπτουσα απόφασή του δέχθηκε ομόφωνα ότι τα SMS είναι νόμιμα αποδεικτικά μέσα και δεν υπάρχουν ενδείξεις πλαστότητας.

Ωστόσο, η απόφαση αυτή για τα SMS είναι παρεμπίπτουσα και μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή όπως επισήμανε στην πρόεδρο του Ειδικού Δικαστηρίου ο δικηγόρος Ιωάννης Μαντζουράνης.

Είναι αδιανόητο να παρεμποδίζεται μια εισαγγελέας ή να ελέγχεται για όσα προτείνει και πρωτοφανές φαινόμενο στα δικαστικά χρονικά. Πολλώ δε μάλλον για Ειδικό Δικαστήριο. Αρέσει δεν αρέσει η εισαγγελική πρόταση δεν επιτρέπεται να διακόπτεται εισαγγελέας ούτε από την πρόεδρο της έδρας. Ει μη μόνον εάν είναι εκτός θέματος. Κάτι που στην προκειμένη περίπτωση δεν ισχύει για την κα Σμυρλή, καθώς επιχειρηματολογούσε για ένα ζήτημα που απασχόλησε την ακροαματική διαδικασία.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Παππάς προς Ειδικό Δικαστήριο: «Η δίωξη μου είναι πολιτική και την αντιμετωπίζω πολιτικά»

Εισαγγελέας Eιδικού Δικαστηρίου: Αμφίβολη η εγκυρότητά των SMS που εμφάνισε ο Καλογρίτσας

Μαντζουράνης: Τα SMS είναι προϊόντα παρακράτους που επιχειρεί την πολιτική δολοφονία του Νίκου Παππά

«Βόμβα» Μαντζουράνη στο Ειδικό Δικαστήριο: Τα SMS που εμφάνισε ο Καλογρίτσας είναι πλαστά και παραποιημένα σύμφωνα με πραγματογνωμοσύνη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter