Ειδικό Δικαστήριο: Συνεχίζεται η κατάθεση Λοβέρδου – Βλέπει «πολιτικές ευθύνες»

Ειδικό Δικαστήριο: Συνεχίζεται η κατάθεση Λοβέρδου – Βλέπει «πολιτικές ευθύνες»

Με την κατάθεση του πρώην υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου συνεχίζεται σήμερα η δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου με κατηγορούμενους τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη, με τον πρώην υπουργό να υποστηρίζει «υπάρχει πολιτική ευθύνη», ενώ υποστήριξε πως η εισαγγελέας Τουλουπάκη «ενήργησε με δόλο».

Ερωτηθείς σχετικά με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ο κ. Λοβέρδος σημείωσε πως «είχα απαντήσει και επαναλαμβάνω δεν έχω κανένα στοιχείο περί αυτού».

Ερωτηθείς από την πρόεδρο του Ειδικού Δικαστηρίου για το αν η κα Τουλουπάκη ενήργησε δολίως ο κ. Λοβέρδος απάντησε πως «ο δόλος της είναι καταφανής».

Πιο αναλυτικά:

Πρόεδρος: Για την κα Τουλουπάκη είπατε ότι ενήργησε δολίως επειδή στην αναφορά της ανέφερε μόνο τα αρχικά του υπουργού

Λοβέρδος: Δεν είπα ότι συνάγεται μόνο με τα αρχικά πάντως. Δεν θέλω να επαναλάβω γιατί το είπα σε σας δεν μπορώ να τα ξαναπώ ο δόλος της είναι καταφανής

Ο κ. Λοβέρδος ερωτηθείς στη συνέχεια υποστήριξε πως είναι «παράνομο να μην γίνει η τιμολογηση και κάποιοι συνέτειναν να μην αξιολογηθεί από τη Βουλή η πράξη τους», ενώ υποστήριξε πως υπάρχει «πολιτική ευθύνη»

«Η αναφορά μας είναι αναφορά και ουχί μηνυτήρια αναφορά. Δεν είχα στοιχεία για να πω ότι αυτός παραβίασε το νόμο να δωροδοκηθεί» τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

Ερωτηθείς από την πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου εάν υπάρχει πειθαρχικό για τους βουλευτές ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε πως «δεν υπάρχει πειθαρχική ευθύνη αλλά πολιτική».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος κλήθηκε να εξεταστεί σχετικά με την αναφορά βουλευτών του ΚΙΝΑΛ το 2017, σε βάρος του τότε υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, σύμφωνα με την οποία ο τότε υπουργός παρέλειψε να τιμολογήσει φάρμακα.

Κατά τον μάρτυρα Λοβέρδο η αναφορά αυτή όφειλε να διαβιβαστεί από την εισαγγελέα Εφετών Ελένη Τουλουπάκη στη Βουλή για τα περαιτέρω, όπως διαβιβάστηκαν και οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων κατά των δέκα πολιτικών στην υπόθεση της Novartis.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter