Ειδικός Απεσταλμένος του ΥΠΕΞ για τις χώρες Σαχέλ ο Ε. Κωστόπουλος

Ειδικός Απεσταλμένος του ΥΠΕΞ για τις χώρες Σαχέλ ο Ε. Κωστόπουλος

Ειδικός Απεσταλμένος του υπουργείου Εξωτερικών για θέματα των χωρών Σαχέλ (υποσαχάρια Αφρική) ορίστηκε ο Ευθύμιος-Γεώργιος Κωστόπουλος, Πληρεξούσιος Υπουργός Β’ με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η απόφαση αυτή υποδηλώνει τη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στην περιοχή αυτή, τόσο στο πλαίσιο της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, όσο και στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, σημειώνει η ανακοίνωση.

Επισημαίνεται ότι ο Ε. Κωστόπουλος επέδωσε πριν λίγες ημέρες τα διαπιστευτήρια του ως ο πρώτος Πρέσβης της Ελλάδας στη Σενεγάλη με έδρα το Ντακάρ. Το άνοιγμα της εν λόγω Πρεσβείας αποτελεί κίνηση υψηλού συμβολισμού τόσο στο πλαίσιο της ανάπτυξης των σχέσεων με τις χώρες της Δυτικής Αφρικής, όσο και με τη Γαλλοφωνία γενικότερα.

Από τον Αύγουστο του 2018 ο Ευθύμιος Κωστόπουλος ήταν ο πρώτος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Ερμπίλ του ιρακινού Κουρδιστάν.

Προηγουμένως, υπηρέτησε στη Γενική Διεύθυνση υποθέσεων Ε.Ε. του Υπουργείου Εξωτερικών, ως επικεφαλής του πολιτικού τμήματος της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας με αρμοδιότητα και για τις λοιπές χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, ως Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, στη Γενική Διεύθυνση Εξωτερικών Σχέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες και στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχει συμμετάσχει, μεταξύ άλλων, στις διαπραγματεύσεις για τη Συνθήκη της Νίκαιας και για τη διεύρυνση της Ε.Ε. με την Κύπρο, τη Μάλτα και τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

Είναι αριστούχος του Ινστιτούτου Πολιτικών Σπουδών του Παρισιού (Sciences-Po Paris), πτυχιούχους Νομικής του Πανεπιστημίου Paris I Panthéon-Sorbonne, πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος M.Phil. στις Διεθνείς Σχέσεις του Πανεπιστημίου St. Andrews του Ην. Βασιλείου. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα.

Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και έχει γνώσεις Αραβικών, Ισπανικών, Γερμανικών και Τουρκικών.

Είναι έγγαμος και έχει τέσσερα παιδιά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter