Ειδικός στα εκρηκτικά ο ύποπτος για τη σφαγή στη Στοκχόλμη

Ειδικός στα εκρηκτικά ο ύποπτος για τη σφαγή στη Στοκχόλμη

Εργάτης σε οικοδομές και πατέρας τεσσάρων παιδιών ο φερόμενος ως ο δράστης της επίθεσης με φορτηγό στην πρωτεύουσα της Σουηδίας

Πολλά σουηδικά ΜΜΕ κατονόμασαν σήμερα τον φερόμενο δράστη της επίθεσης με φορτηγό στη Στοκχόλμη ως τον Ραχμάτ Ακίλοφ, εργάτη και πατέρα τεσσάρων παιδιών, ο οποίος κρυβόταν από τις αρχές, προκειμένου να μην απελαθεί.

Ο Ραχμάτ Ακίλοφ, το όνομα και την φωτογραφία του οποίου δημοσίευσαν πρώτες σήμερα οι εφημερίδες Expressen και Aftonbladet, βαρύνεται με υποψίες ότι την Παρασκευή γύρω στις 16.00 ώρα Ελλάδας έπεσε με το φορτηγό που είχε κλέψει πάνω σε πεζούς στον πλέον πολυσύχναστο πεζόδρομο της σουηδικής πρωτεύουσας, σκοτώνοντας 4 ανθρώπους.

Ο φερόμενος δράστης συνελήφθη την Παρασκευή το βράδυ στο Μάρστρα, μια μικρή πόλη που βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων βόρεια της Στοκχόλμης. Οι ερευνητές επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για έναν 39χρονο Ουζμπέκο, χωρίς να αποκαλύψουν το όνομά του.

Αφού έριξε το βαρύ όχημα στην είσοδο ενός πολυκαταστήματος, ο Ακίλοφ, εκμεταλλευόμενος τον πανικό που προκάλεσε, έσπευσε στον σταθμό του μετρό T-centralen, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Τύπου που επικαλέστηκε πηγές προσκείμενες στην έρευνα. Στις 14.55 τοπική ώρα (15.55 ώρα Ελλάδας) κάμερες καταγραφής της κυκλοφορίας τον βιντεοσκόπησαν, ενώ βρισκόταν στο μετρό.

Κατόπιν επιβιβάστηκε σε συρμό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο Αρλάντα, έπειτα πήρε λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αεροδρόμιο- Μάρστα. Η συμπεριφορά του σε ένα καπνοπωλείο κίνησε τις υποψίες του προσωπικού, που ειδοποίησε τις αρχές.

Ο Ακίλοφ είχε εκπαιδευτεί στο χειρισμό εκρηκτικών και τα τελευταία χρόνια είχε εργαστεί σε πολλές οικοδομές στη Σουηδία και σε συνεντεύξεις του σε εταιρίες από τις οποίες ζητούσε δουλειά είχε αποκαλύψει πως είναι ειδικός στα εκρηκτικά!

Σύμφωνα με τις αρχές της Σουηδίας, ο Ακίλοφ είχε αιτηθεί άδεια παραμονής στη Σουηδία στις 10 Νοεμβρίου του 2014, αλλά στις 15 Ιουνίου του 2016 η αίτησή του απορρίφθηκε. Είχε διαταχθεί η απέλασή του και ήταν καταζητούμενος για το ζήτημα της απέλασης, ενώ είχε εκφράσει “συμπάθεια” για το Ισλαμικό Κράτος με αναρτήσεις του στα social media.

Πηγή: ΑΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter