Εικόνες… Βαγδάτης στη Μινεάπολη: Κονβόι με τεθωρακισμένα οχήματα του στρατού στο κέντρο της πόλης (Video+Photos)

Εικόνες… Βαγδάτης στη Μινεάπολη: Κονβόι με τεθωρακισμένα οχήματα του στρατού στο κέντρο της πόλης (Video+Photos)

Το είπαν και το έκαναν στις ΗΠΑ ο Τραμπ και ο κυβερνήτης της Μινεσότα. Στην πόλη της Μινεάπολης, επίκεντρο των άγριων συγκρούσεων διαδηλωτών και αστυνομίας μετά το φόνο του Τζόρτζ Φλόιντ από αστυνομικούς, κατέφθασαν πριν από λίγο δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα, νταλίκες, ακόμα και στρατιωτικά ασθενοφόρα της Εθνικής Φρουράς και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται συνολικά να λάβουν θέσεις περίπου 13.000 εθνοφρουροί για την πάταξη των διαδηλώσεων.

Έξω από την πόλη δημιουργήθηκαν τεράστια κονβόι με τεθωρακισμένα οχήματα τα οποία θα κατευθυνθούν σε θέσεις κλειδιά της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της Μινεσότα περιμένοντας τους διαδηλωτές σε μια κρίσιμη κορύφωση της ανεξέλεγκτης κοινωνικής εξέγερσης που μαστίζει εδώ και τέσσερις ημέρες πάνω από 30 πόλεις των ΗΠΑ. 

Νωρίτερα, ο κυβερνήτης της Μινεσότα Τιμ Γουόλτς είχε δηλώσει  ότι η ανάπτυξη της Εθνοφρουράς είναι αναγκαία διότι ξένα στοιχεία εκμεταλλεύονται τις διαδηλώσεις για να σπείρουν το χάος και ότι περιμένει πως οι αποψινές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας θα είναι οι βιαιότερες μέχρι σήμερα.

Στο γεγονός αναφέρθηκε και ο Ντόναλντ Τραμπ τονίζοντας ότι οι στρατός μπορεί να αναπτύξει δυνάμεις στην Μινεάπολις «πολύ γρήγορα» για να αντιμετωπίσουν βίαιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας μετά την δολοφονία άοπλου μαύρου Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter