Εικόνες φρίκης στα σύνορα Ισπανίας με το Μαρόκο – Τουλάχιστον 23 νεκροί μετανάστες

Εικόνες φρίκης στα σύνορα Ισπανίας με το Μαρόκο – Τουλάχιστον 23 νεκροί μετανάστες

Τουλάχιστον είκοσι τρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους κατά την μαζική προσπάθεια 2.000 περίπου αφρικανών μεταναστών να εισχωρήσουν στον ισπανικό θύλακα της Μελίγια στο βόρειο Μαρόκο, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοινώθηκε από τις μαρονικές αρχές.

Περίπου 500 πήδηξαν πάνω από το συνοριακό σημείο ελέγχου, αφού έκοψαν την περίφραξη, και περίπου 130 άνδρες κατάφεραν να περάσουν και να καταλήξουν στο κέντρο υποδοχής μεταναστών.

«Πέντε μετανάστες κατέληξαν, ανεβάζοντας τον απολογισμό στους 23 νεκρούς», ανακοίνωσε πηγή των αρχών της επαρχίας του Ναντόρ, διευκρινίζοντας ότι «18 μετανάστες και ένα μέλος των δυνάμεων ασφαλείας παραμένουν υπό ιατρική παρακολούθηση».

Προηγήθηκε βίαιη συμπλοκή περίπου δύο ωρών με αξιωματικούς των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ οι εικόνες που κυκλοφόρησαν σοκάρουν από την ένταση και την αγριότητα των αρχών.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός περιέγραψε την είσοδο στον θύλακα της Μελίγια από το Μαρόκο ως επίθεση στην «εδαφική ακεραιότητα της Ισπανίας», ενώ ακτιβιστές ζήτησαν να διεξαχθεί έρευνα.

Επιπλέον, πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσες δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Μαδρίτη ότι «αν κάποιος είναι υπεύθυνος για όλα όσα συνέβησαν στα σύνορα, είναι οι μαφίες που διακινούν ανθρώπους».

Η ομάδα για τα ανθρώπινα δικαιώματα AMDH του Μαρόκου δήλωσε ότι είναι «μια καταστροφή από την οποία φαίνονται οι συνέπειες της τελευταίας μαροκινο-ισπανικής συμφωνίας», λίγες εβδομάδες αφότου οι δύο πλευρές επέλυσαν μια διπλωματική ρήξη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter