Εικόνες καταστροφής στη Βόρεια Ελλάδα – Πλημμυρισμένα σπίτια, αυλές μέσα στη λάσπη (Photos – Video)

Εικόνες καταστροφής στη Βόρεια Ελλάδα – Πλημμυρισμένα σπίτια, αυλές μέσα στη λάσπη (Photos – Video)

Αποκαλυπτικές είναι οι εικόνες από την κακοκαιρία που «χτύπησε» τη βόρεια Ελλάδα. Σπίτια πλημμύρισαν, αυτοκίνητα και μηχανάκια καταστράφηκαν και αυλές γέμισαν λάσπες.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από την επόμενη μέρα στην Ευκαρπία και το Ωραιόκαστρο που αντιμετώπισαν το μεγαλύτερο πρόβλημα όταν υπερχείλισαν τα ρέματα. 

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το seleo.gr σε πολλά σημεία των δρόμων, το οδόστρωμα στις άκρες έχει υποχωρήσει και έχουν δημιουργηθεί και λακκούβες. Οι πυροσβέστες πραγματοποίησαν από χθες το βράδυ εννέα διασώσεις ανθρώπων, κυρίως στην περιοχή της Ευκαρπίας, που αφορούσαν στην απομάκρυνσή τους από σπίτια και τη μεταφορά τους σε ασφαλή σημεία.

Διαβάστε επίσης: Φθινοπωρινός ο καιρός σήμερα – Πού αναμένεται να βρέξει (Photo)



Οι κάτοικοι της περιοχής προσπαθούν με τα μέσα που διαθέτουν να περισώσουν ό,τι μπορούν από τις περιουσίες τους και να καθαρίσουν τα σπίτια τους από τα λασπόνερα. 

Διαβάστε επίσης: Συγκλονίζει μητέρα με έξι παιδιά που σώθηκε τελευταία στιγμή από την πλημμύρα στην Θεσσαλονίκη

Στην περιοχή Ανθοκήπων, το ρέμα υπερχείλισε με αποτέλεσμα τεράστιοι όγκοι λάσπης και άλλα φερτά υλικά να καταλήξουν μέσα σε σπίτια κάτω από την αερογέφυρα Σταυρούπολης.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Μετράει ακόμη τις πληγές από τη χθεσινή καταιγίδα (Video & Photos)

Όπως δήλωσαν κάτοικοι της περιοχής στο Thestival.gr είναι η τρίτη φορά τα τελευταία 10 χρόνια που βλέπουν τα σπίτια τους να πλημμυρίζουν και τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.



Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε χθες 150 κλήσεις για βοήθεια και απάντληση. Σε δεκαεπτά (17) περιπτώσεις επενέβησαν για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κυρίως και ισόγειους χώρους. Το έργο της άντλησης συνεχίζεται σήμερα το πρωί σε περιοχές του Λαγκαδά όπως στο Περιβολάκι, τα Λαγυνά, το Καβαλάρι και τη Νικόπολη.

Οι πυροσβέστες πραγματοποίησαν από χθες το βράδυ εννέα (9) διασώσεις ανθρώπων, κυρίως στην περιοχή της Ευκαρπίας, που αφορούσαν στην απομάκρυνσή τους από σπίτια και τη μεταφορά τους σε ασφαλή σημεία.

















Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter