Eικόνες ντροπής στη Βουλγαρία: Aκροδεξιοί «τίμησαν» φιλοναζιστή υπουργό του ’40 (Video)

Eικόνες ντροπής στη Βουλγαρία: Aκροδεξιοί «τίμησαν» φιλοναζιστή υπουργό του ’40 (Video)

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο μια πορεία μερικών εκατοντάδων ακροδεξιών στη μνήμη του φιλοναζιστή Βούλγαρου στρατηγού και υπουργού Πολέμου Χρίστο Λούκοφ.

Η πορεία με αναμένους πυρσούς πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Σόφια, παρά τις εκκλήσεις των μεγαλύτερων κομμάτων της Βουλγαρίας, της αμερικανικής πρεσβείας και πολλών εβραϊκών οργανώσεων να μην επιτραπεί.

“Αυτή η διαδήλωση της αυθεντικής μισαλλοδοξίας προς τους άλλους έγινε σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα αφότου ολόκληρος ο κόσμος τίμησε τα θύματα του Ολοκαυτώματος” τόνισε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο. Οποιαδήποτε πράξη εξυμνεί τη ναζιστική ιδεολογία είναι “απολύτως απαράδεκτη”, πρόσθεσε.

“Αυτό θα πρέπει να αποτελέσει μια ξεκάθαρη επισήμανση για εμάς ως κοινωνία και ως Ευρωπαίους που δεν έχουμε ξεχάσει τα δεινά του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, ότι δεν αρκεί απλώς να θυμόμαστε τα τραγικά γεγονότα”, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Οι ακροδεξιοί –που αυτοαποκαλούνται “Βούλγαροι εθνικιστές” και με τους οποίους συντάχθηκαν αρκετοί νεοναζί και αντισημιτικές ομάδες από πολλές ευρωπαϊκές χώρες– πραγματοποίησαν πορεία για να τιμήσουν τον στρατηγό Χρίστο Λούκοφ, τον φιλοναζιστή επικεφαλής της Ένωσης Βουλγαρικών Εθνικών Λεγεώνων κατά την περίοδο του πολέμου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter