Εικονική πραγματικότητα

Εικονική πραγματικότητα

Μια ψευδαίσθηση υπερακμάζουσας οικονομίας φαίνεται ότι έχει καταβάλει το μεγαλύτερο ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού.

Κάτι το περίφημο ελληνικό καλοκαίρι, κάτι η μικρή αποταμίευση που έγινε κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού λόγω του κορονοϊού, κάτι τα πολυταϊσμένα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη Μέσα Ενημέρωσης που υπερτονίζουν τις προσδοκίες από το περίφημο Ταμείο Ανάκαμψης, έχουν θολώσει την εκτίμησή του για την πραγματικότητα αλλά και για την οικονομική καταστροφή που έρχεται.

Η ύφεση αυξάνει ανεξέλεγκτα, όπως και η ανεργία. Το λιανεμπόριο, τα ξενοδοχεία και ο επισιτισμός καταγράφουν τόσο μεγάλες ζημιές όσο ποτέ στο παρελθόν, με τα λουκέτα τον Σεπτέμβριο να αναμένονται κατά χιλιάδες.

Το οικονομικό επιτελείο του Μητσοτάκη μοιράζει μέτρα που αντιστοιχούν με ασπιρίνες σε καρκινοπαθείς.

Αν κάποιος ρίξει μια ματιά στα μέτρα που προτείνει η περίφημη Επιτροπή Πισσαρίδη που θα διαχειριστεί τα όσα τελικά δισεκατομμύρια λάβει η Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης θα καταλάβει σε ποιους θα κατευθυνθούν τα κονδύλια και πόσο ταξικά θα διαμοιραστούν.

Από τις πληροφορίες που σιγά-σιγά διαρρέουν ένα από τα βασικά μέτρα θα είναι η εισαγωγή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος στην κοινωνική ασφάλιση. Επίσης στην κορυφή των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης Μητσοτάκη βρίσκεται η μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, τα κίνητρα για επενδύσεις, η μείωση του κόστους της ενέργειας, η άρση των «αγκυλώσεων» στα πανεπιστήμια, η στροφή σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Τίποτα για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, τίποτα για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και όλα αυτά με αυστηρή αξιολόγηση των εθνικών σχεδίων από την Οικονομική και Δημοσιονομική Επιτροπή της ΕΕ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η «άριστοι» υπουργοί του οδηγούν τη χώρα σε μια πρωτοφανή καταστροφή, μέσα από πληθώρα σκανδάλων, ακροδεξιού συντηρητισμού, εξυπηρέτησης των δικών μας παιδιών, κρατική καταστολή, γυρίζοντάς την πολλά χρόνια πίσω σε εποχές πλήρους συρρίκνωσης της Δημοκρατίας.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter