Εικονική πραγματικότητα

Εικονική πραγματικότητα

Στον αέρα προτού ακόμη ξεκινήσει το 2021 είναι ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους.

Στο υπουργείο Οικονομικών προσπαθούν να εκτιμήσουν τις επιπτώσεις που θα έχει η παράταση του lockdown, για το οποίο οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται να κρατήσει τουλάχιστον μέχρι το τέλος του προσεχούς Φεβρουαρίου.

Καθώς τα στοιχεία που ανακοινώνονται καθημερινά μόνο ευοίωνα δεν δείχνουν να είναι για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ο προϋπολογισμός έχει πέσει έξω λίγες ημέρες μετά την ψήφισή του από τη Βουλή με τις ψήφους μόνο της Νέας Δημοκρατίας έπειτα από τα καταιγιστικά πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης. 

Με την εστίαση και τα ξενοδοχεία να έχουν μείωση τζίρου κατά 50% το γ΄ τρίμηνο, το δ΄ να κλείνει χειρότερα και με χιλιάδες επιχειρήσεις να έχουν βγάλει τους υπαλλήλους τους σε αναστολή σύμβασης είναι δεδομένο ότι συντριπτικό ποσοστό φορολογουμένων δεν θα έχει τη δυνατότητα να εκπληρώσει τις φορολογικές του υποχρεώσεις. Και τότε όλα όσα για επικοινωνιακούς λόγους ανακοινώνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα βρεθούν στον αέρα, καθώς ήδη έχει αναθεωρήσει τις προβλέψεις των εσόδων για φέτος μειώνοντάς τα κατά 8 περίπου δισ. ευρώ. 

Κάπως έτσι, με δημιουργική λογιστική, βγαίνει και η υπέρβαση σε έσοδα τον Νοέμβριο. Γιατί σε μια βαλτωμένη οικονομία είναι από παράλογο έως σουρεαλιστικό οι αρμόδιοι του υπουργείου Οικονομικών να υποστηρίζουν ότι υπήρξε υψηλός βαθμός ανταπόκρισης των φορολογουμένων στην εξυπηρέτηση των οφειλών τους. 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη που κατάφερε να γυρίσει σε ύφεση την οικονομία μέσα σε λίγους μήνες είναι δεδομένο ότι κυβερνά τη χώρα στα τυφλά, κάτι που οδηγεί εξ ορισμού στην πτώχευση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter