«Είμαι ο διάβολος στο μυαλό των άλλων», ο Μάθιου Μακόναχι αποκλειστικά στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

«Είμαι ο διάβολος στο μυαλό των άλλων», ο Μάθιου Μακόναχι αποκλειστικά στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

-Ο οσκαρικός σταρ του Χόλιγουντ Μάθιου Μακόναχι μιλάει αποκλειστικά στο Documento για την εμπειρία της συμμετοχής σε ένα από τα πιο hot blockbuster του καλοκαιριού, το «Σκοτεινό πύργο» που είναι βασισμένο στην ομότιτλη συλλογή μυθιστορημάτων φαντασίας του Στίβεν Κινγκ.

-O θεατρικός σκηνοθέτης Αρης Μπινιάρης κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην Επίδαυρο με τους «Πέρσες» του Αισχύλου και μιλάει στη Στέλλα Χαραμή για τη διαχρονική σημασία του αρχαίου δράματος, τονίζοντας πως «πρόκειται για ένα πεδίο αρχετύπων και συμβόλων».

Ο συγγραφέας Αγγελος Σινάνης καταγράφει τις εντυπώσεις του από τις επισκέψεις του στα Κορέστεια και τη γνωριμία του με την ιστορία των αξιόλογων και ιδιαίτερων πλινθόκτιστων χωριών της της Φλώρινας και της Καστοριάς.

Ο Γιάννης Παπαϊωάννου χαρτογραφεί μερικά από τις σημαντικότερες γιορτές του καλοκαιριού στην Ελλάδα, τα περίφημα πανηγύρια. Κάποια από αυτά, στην εποχή της ακραίας εμπορευματοποίησης διατηρούν ακόμη ατόφια τα στοιχεία εκείνα που κάνουν ένα παραδοσιακό πανηγύρι ελκυστικό και διατηρούν ισορροπία ανάμεσα στη θρησκευτική γιορτή και το γλέντι.

Η Κατερίνα Μαγείρου ανιχνεύει την ομορφιά της γεωμετρίας στον πίνακα «Οι δεσποινίδες της Αβινιόν» του Πάμπλο Πικάσο, έργο με έντονα στοιχεία επιστημονικών και κοινωνικών αλλαγών που σημάδεψαν τον 20ό αιώνα και σηματοδότησε τη γέννηση του κυβισμού.

-Η συγγραφέας Μίριαμ Φρανκ μιλά στην Εμυ Ντούρου για τη ζωή της που καθορίστηκε από τις μεγάλες ταραχές του 20ού αιώνα (γεννήθηκε στην Ισπανία του Εμφυλίου Πολέμου κι έζησε τα πρώτα χρόνια της στη Γαλλία του Βισύ), επισημαίνοντας ότι «ο ξεριζωμός άφησε βαθύ σημάδι στη ζωή μου» ενώ αναφέρει και τα γεγονότα που στάθηκαν αφορμή για τη συγγραφή του νέου της βιβλίου «Εξόριστη σε τρεις ηπείρους».

-Μέσα στο κατακαλόκαιρο δροσιζόμαστε με αποσπάσματα από τις περιπέτειες των ηρώων του Γιάννη Μαρή και βουτάμε στις ίντριγκες και τα εγκλήματα που διαλευκάνει ο αστυνόμος Μπέκας που σύμφωνα με τον ίδιο το συγγραφέα ήταν «άνθρωπος ντόμπρος, τίμιος, αυθόρμητος, και λιγάκι πρωτόγονος».

Η Αντίπαρος σύμφωνα με τον Τάσο Κατρή Θεοδωρόπουλο είναι ο ιδανικός προορισμός για διακοπές. Η χώρα του Ποτέ-Ποτέ όπου κανείς δεν μεγαλώνει και ταυτόχρονα ένα μυστικό καταφύγιο που όσο κι αν φλερτάρει με τον κοσμοπολιτισμό, συνεχίζει να κρατάει μυστική την ενέργεια που σε κρατάει δέσμιό της με έναν σχεδόν εκβιαστικό τρόπο.

-Σαν μέταλλο που σιγοκαίει οι Smolderhaze (Smol-der-haze, όχι Smolderface, ούτε Smolderhead) με τις Ολγα, Διονυσία, Μαρία, Ελεονώρα και Ελένη, είναι μια νέα

-Alternative και nu metal μπάντα («πού και πού λίγο modern hard rock, because why not» σύμφωνα με τα δικά τους λόγια) που θα μας απασχολήσει σίγουρα στο μέλλον.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter