«Είμαστε μακριά από την εξεύρεση λύσης»

«Είμαστε μακριά από την εξεύρεση λύσης»

Κλιμακώνει την πίεσή της η Ελληνική Κυβέρνησης ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του Eurogroup στο Λουξεμβούργο με Έλληνα αξιωματούχο να δηλώνει στο ΑΠΕ ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε μακριά από την πιθανότητα εξεύρεσης μιας λύσης και το θέμα θα πάει στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής στις 22 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον Έλληνα αξιωματούχο «Είμαστε πολύ μακριά από την εξεύρεση λύσης στο αυριανό Eurogroup, με δεδομένο ότι η Γερμανία δεν έχει κάνει κανένα βήμα προόδου. Αν δεν υπάρξει κάποια θετική κίνηση τις επόμενες ώρες ή κατά τη διάρκεια του Eurogroup από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, τότε φαίνεται ότι την ‘‘καυτή πατάτα’’ θα αναγκαστεί να την πάρει στα χέρια της η κ. Μέρκελ».

Υπενθυμίζουμε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε προχθές Τρίτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ κατά τη διάρκεια της οποίας σημείωσε πως σε περίπτωση αποτυχίας του Eurogroup, την επομένη το πρωί θα κατατεθεί γραπτό αίτημα για τη σύγκληση του Euro Summit (Σύνοδος των 19 χωρών της Ευρωζώνης), στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter