Είναι 1,5 έτους και ζυγίζει 32 κιλά – Βοήθεια για τη θεραπεία ζητούν οι γονείς (Videos)

Είναι 1,5 έτους και ζυγίζει 32 κιλά – Βοήθεια για τη θεραπεία ζητούν οι γονείς (Videos)

Σε απόγνωση βρίσκονται οι γονείς ενός μικρού παιδιού ηλικίας μόλις 18 μηνών, το οποίο, σύμφωνα με τους γιατρούς, κινδυνεύει να πεθάνει αν δεν βρεθεί τρόπος να ακολουθήσει μια ειδική θεραπεία που κοστίζει σχεδόν 40.000 δολάρια/μήνα!

Το παιδί πάσχει μια ορμονική διαταραχή που επηρεάζει το σωματικό του βάρος και η οποία επιδεινώνεται διαρκώς με αποτέλεσμα μέσα σε 1,5 χρόνο ζωής να έχει φτάσει τα 32 κιλά και να παίρνει σχεδόν 2 κιλά/μήνα.

Το παιδί κατάγεται από την Σαμσούντα της Τουρκίας και ονομάζεται Yagiz Bekte. Οι γονείς του λένε ότι ανησυχούν πάρα πολύ και εκλιπαρούν να βρεθεί λύση για να σωθεί το παιδί τους.

Ο 32χρονος πατέρας του, Sedat, μηχανικός αυτοκινήτων, δήλωσε: “Αν ο Yagiz δεν πάρει αυτό το φάρμακο, θα συνεχίσει να κερδίζει βάρος, δεν θα είναι σε θέση να περπατήσει, να τρέξει ή ακόμα και να αναπνεύσει”.

Ο Yagiz γεννήθηκε με έλλειψη λεπτίνης – την ορμόνη που ρυθμίζει το βάρος και τον μεταβολισμό.

Οι τοπικές κοινωνικές υπηρεσίες αρνούνται να χρηματοδοτήσουν τη θεραπεία, αναγκάζοντας τους γονείς του Yagiz να απευθύνουν έκκληση προς τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν!

Ακόμη και αν η οικογένεια μπορούσε να αντέξει οικονομικά το φάρμακο, η πληρωμή θα έπρεπε ούτως ή άλλως να εξασφαλιστεί από την κυβέρνηση και το φάρμακο να διατεθεί στην οικογένεια από το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας.

Η μητέρα του παιδιού, Sevda, δήλωσε: “Θέλω να μπορέσει ο Yagiz να περπατήσει και να τρέξει όπως όλα τα άλλα παιδιά. Είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Δεν υπάρχει γιατρός που δεν έχουμε επισκεφθεί τον τελευταίο χρόνο. Όπου κι αν πήγαμε δεν θα μπορούσαμε να έχουμε αποτελέσματα. Τώρα ζητώ από τον πρόεδρό μας να μας βοηθήσει. Απευθύνω έκκληση σε αυτόν. Δεν υπάρχει άλλο φάρμακο που να μπορεί να βοηθήσει τον Yagiz”.

Και πρόσθεσε: “Θέλει συνεχώς να τρώει. Προσπαθώ να τον σταματήσω αλλά είναι ήδη 32 κιλά. Θέλει να βγει για να περπατήσει, να παίξει. Μας είπαν να τον βάλουμε σε δίαιτα, αλλά η ασθένειά του δεν έχει καμία σχέση με τη διατροφή του. Ακόμη και όταν τον θήλαζα μόνο, έπαιρνε μερικές φορές δύο κιλά το μήνα. Εξακολουθεί να παίρνει 2-2,5 κιλά κιλά κάθε μήνα”.

(Πηγή: Iatropedia)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter