Είναι επίσημο: Εποχή VAR στο Champions League από Φεβρουάριο

Είναι επίσημο: Εποχή VAR στο Champions League από Φεβρουάριο

Τον Φεβρουάριο του 2019 και συγκεκριμένα από τη φάση των «16» του Champions League, θα μπει σε εφαρμογή η χρήση του VAR, όπως αποφασίστηκε σήμερα από την UEFA.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγη ώρα, η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία «άναψε το πράσινο φως» για τη χρησιμοποίηση του VAR στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, «μετά από επιτυχημένες τεχνολογικές δοκιμές, αλλά και την κατάρτιση των διαιτητών τους τελευταίους μήνες πάνω στο σύστημα».

Η UEFA αποφάσισε επίσης να χρησιμοποιήσει το VAR στον τελικό του Europa League του 2019, στα τελικά του Nations League του 2019 και στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ελπίδων (Under-21) 2019. Επιπλέον, επισημοποιήθηκαν οι έδρες των ημιτελικών και του τελικού για το Nations League (5-9 Ιουνίου). Οι ημιτελικοί και ο τελικός θα γίνουν σε «Ντραγκάο» (Πόρτο) και «Αφόνσο Ενρίκες» (Γκιμαράες).

Ουγγαρία και Σλοβενία θα φιλοξενήσουν την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ελπίδων (Under-21) τον Ιούνιο του 2021, ενώ στο Αλμάτι του Καζακστάν θα γίνει η τελική φάση του Champions League στο ποδόσφαιρο σάλας για το 2019 (25-28 Απριλίου).

«Είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε το VAR νωρίτερα από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα είναι επωφελές για τις διοργανώσεις μας, καθώς θα προσφέρει πολύτιμη βοήθεια στους διαιτητές και θα επιτρέψει να μειωθούν εσφαλμένες αποφάσεις» δήλωσε αμέσως μετά την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής που συνεδριάζει στο Δουβλίνο ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter