Είναι επίσημο: Τέλος τα κινητά και τα τάμπλετ στα σχολεία της Γαλλίας

Είναι επίσημο: Τέλος τα κινητά και τα τάμπλετ στα σχολεία της Γαλλίας

Παρελθόν θα αποτελούν από φέτος τα tablets, τα smartwatches και τα κινητά τηλέφωνα από τα γαλλικά σχολεία – μέτρο το οποίο είχε ανακοινωθεί στην προεκλογική εκστρατεία του προέδρου Μακρόν και ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούλιο.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση εξέφρασε την ανησυχία της για την συχνότητα χρήσης των κινητών συσκευών από τους μαθητές, καθώς εκτιμά ότι μετατρέπεται σε εξάρτηση, με αποτέλεσμα να τους αποσπά από τις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Τη νέα σχολική χρονιά οι μαθητές δεν θα είναι πλέον σε θέση να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα καθ‘ όλη την διάρκεια παραμονής τους στους σχολικούς χώρους.

Το μέτρο θα έχει καθολική εφαρμογή σε δημοτικά και γυμνάσια, ενώ στο λύκειο οι διευθυντές θα επιλέγουν τον βαθμό στον οποίο θα εφαρμόσουν το μέτρο.

Σύμφωνα με τους εισηγητές και τους υποστηρικτές της εν λόγω απόφασης, το μέτρο θα βελτιώσει τις μαθησιακές επιδόσεις, δεδομένου ότι δεν θα αποσπάται η προσοχή των μαθητών και θα είναι πιο δραστήριοι την ώρα της διδασκαλίας.

Επιπλέον, η στέρηση των δυνατοτήτων καταγραφής/βιντεοσκόπησης που προσφέρουν οι κάμερες των «έξυπνων» συσκευών θεωρείται πως θα επιφέρουν μείωση σε προβληματικές συμπεριφορές, όπως ο σχολικός εκφοβισμός.

ΠΗΓΗ: Euractiv

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter