Είναι να μην το… κάψεις!

Είναι να μην το… κάψεις!

Προσέξτε πώς ο φραπές της νεολαίας μπορεί μαγικά να μετατραπεί σε εργοδοτική εισφορά και να ανοίξει θέσεις εργασίας! Κατ’αρχήν, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να κοπούν οι… συντάξεις. Τι σχέση αυτό; Πώς δεν έχει. Αν δεν μας πιστεύετε, ρωτήστε και τον Δημήτρη Καμμένο, τον βουλευτή των ΑΝΕΛ. Κάτι παραπάνω θα ξέρει.

Στο προκείμενο! Παίρνουμε, λοιπόν, ένα 100άρικο από την σύνταξη του παππού – που, ως γνωστόν, ειδικά στα χρόνια της κρίσης, αυτό το 100άρικο πάει αποκλειστικά στα εγγόνια για… φραπέ και τάβλι – και το κάνουμε εργοδοτική εισφορά. Στη συνέχεια, παίρνουμε τον εγγονό τον ακαμάτη, τον αποσπούμε από το φραπέ και το τάβλι, και του βρίσκουμε δουλειά! Απλά πράγματα, καθημερινά.

Γιατί όπως είπε και ο Δημήτρης Καμμένος σε τηλεοπτική εκπομπή, προκειμένου να πείσει για τη χρησιμότητα των περικοπών στις συντάξεις, «από το να έχει τη σύνταξη ο παππούς και να του παίρνει ένα 100αρικο το μήνα ο εγγονός, να πίνει φραπέ και να παίζει τάβλι, προτιμώ να του πάρω εγώ σαν κράτος, εφόσον είμαι σοβαρό» – μεγάλη κουβέντα είπες τώρα – «το 100αρικο και να το κάνω εργοδοτική εισφορά, να πάω να βρω δουλειά στο παιδί για να μην πίνει φραπέ»!

Η αλήθεια είναι βουλευτά μου ότι οι μισές οικογένειες και βάλε, που έχουν συγγενείς οι οποίοι παίρνουν κάποια σύνταξη, όση κι αν είναι αυτή, δεν την αξιοποιούν για να πληρώνουν νοίκια, χρέη και σούπερ μάρκετ, αλλά για φραπέ και τάβλι! Όσο για τα αχάριστα τα εγγόνια, τι να πεις! Ακόμα κι αν είναι σε ηλικία κατάλληλη για εργασία και παρά το γεγονός ότι η χώρα μας σφύζει από δουλειές και μάλιστα χρυσοπληρωμένες, ουδόλως ενδιαφέρονται! Το μαυλό τους στο φραπέ και το τάβλι!

Η Χριστινούλα η Λαγκάρντ, μην σας ακούσει βουλευτά μου, και για να μπει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, μας ζητήσει τις συντάξεις για φραπέ και τους μισθούς για… φρέντο! 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter