Είναι πολλά τα λεφτά Αρη!

Είναι πολλά τα λεφτά Αρη!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει επενδύσει τα μέγιστα στα χρήματα του Ταμείου Ανάπτυξης, με την εφαρμογή του Σχεδίου Πισσαρίδη να είναι πρώτο στις προτεραιότητές της.

Και βέβαια όχι για το κοινό καλό αλλά για την ενίσχυση των κυβερνητικών φίλων. Για τον λόγο αυτό πήρε και τα εύσημα του γνωστού και μη εξαιρετέου σκληρού της τρόικα στα μνημονιακά χρόνια, αναπληρωτή διευθυντή Οικονομικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τώρα Ντέκλαν Κοστέλο για την ταχύτητα σχεδιασμού των επενδύσεων του προγράμματος «Ελλάδα 2.0».

Η προοπτική διαχείρισης των 30 δις. ευρώ σε επιδοτήσεις και δάνεια είναι ίσως και μια από τις αιτίες που ο πρωθυπουργός θέλει να πάει στο τέλος της τετραετίας της εκλογές.

Μόνο που η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδείχθηκε ανεπαρκής ακόμη και στη διαχείριση ακόμη και της πρώτης από τις εννέα δόσης που αναλογούν στη χώρα μας.
Η μελέτη του Ινστιτούτου ΕΝΑ είναι καταλυτική για το μέγεθος της ανεπάρκειας του Μητσοτάκη και των «σοφών» συμβούλων του. Από τα 7,5 δις. ευρώ που έχει λάβει μέχρι στιγμής η Ελλάδα μόνο τα 307, 97 εκατομμύρια ευρώ έχουν δαπανηθεί. Τα υπόλοιπα λιμνάζουν.

Τον λόγο τον γνωρίζει μόνο το Μαξίμου και η πλατεία Συντάγματος. Σε μια περίοδο που πληθωρισμός και ενεργειακή κρίση διαλύουν τους προϋπολογισμούς οικογενειών και επιχειρήσεων ο Μητσοτάκης αφήνει 7,2 δις. πόρους να λιμνάζουν.

Από την κυβέρνηση δεν ενδιαφέρονται ούτε για να μειώσουν τις ανισότητες στην κοινωνία, ούτε να αυξήσουν την παραγωγή στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα της οικονομίας ούτε βέβαια να χρηματοδοτηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που διαχρονικά είναι το στήριγμα της ελληνικής οικονομίας.

Η κοσμογονία που υπόσχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ακόμη μια ψεύτικη υπόσχεση. Το μεγάλο ζήτημα που πλέον αναδύεται είναι που θέλει και πως θέλει να χρησιμοποιήσει τα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάπτυξης. Γιατί όλη αυτή η καθυστέρηση παραπέμπει σε αδιαφανείς διαδικασίες διάθεσής τους λίγο πριν από τις εκλογές.

Και η ελληνική οικονομία δεν αντέχει άλλες περιόδους κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος προς χάρη των φίλων μεγαλοεπιχειρηματιών.

Κάτι που απαιτεί άμεσα αλλαγή διαχειριστεί.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter