«Είπα συκοφάντη τον Βαξεβάνη αλλά ήταν… κρίση» (!), υποστήριξαν οι συνήγοροι της Ζαχαράκη στο δικαστήριο

«Είπα συκοφάντη τον Βαξεβάνη αλλά ήταν… κρίση» (!), υποστήριξαν οι συνήγοροι της Ζαχαράκη στο δικαστήριο

Να μαζέψουν τα… ασυμμάζευτα προσπάθησαν ενώπιον δικαστηρίου οι συνήγοροι της Σοφίας Ζαχαράκη (η ίδια δεν ήταν παρούσα!) κατά την εκδίκαση της αγωγής που κατέθεσε ο Κώστας Βαξεβάνης για συκοφαντική δυσφήμιση.

Θυμίζουμε πως η πρώην αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ διέδωσε ψευδώς σε τηλεοπτική εκπομπή πως ο δημοσιογράφος είναι καταδικασμένος συκοφάντης. Αφού αρνήθηκαν τις κατηγορίες, οι συνήγοροί της ισχυρίστηκαν ότι ναι μεν η Ζαχαράκη χαρακτήρισε τον Βαξεβάνη συκοφάντη αλλά ήταν… κρίση! Δηλαδή τον είπε συκοφάντη κρίνοντάς τον επειδή είναι δημόσιο πρόσωπο! Πώς είναι τώρα αξιολογική κρίση το να χαρακτηρίζεις κάποιον… συκοφάντη ενώ το ίδιο το δικαστήριο τον έχει κρίνει ως αθώο, είναι απορίας άξιον!

Με την έναρξη της διαδικασίας, οι συνήγοροι της νυν υφυπουργού Παιδείας, η οποία δεν βρήκε το σθένος να παραστεί ενώπιον δικαστηρίου και να αποδείξει την αθωότητά της αλλά και να στηρίξει τα λεγόμενά της, δήλωσαν ότι αρνούνται τις κατηγορίες καθώς τα όσα είπε η κ. Ζαχαράκη προστατεύονται από το δικαίωμα της ελευθερίας λόγου.

Σε διαπίστωση – ερώτηση του προέδρου της έδρας ότι δεν αμφισβητούν πως ειπώθηκαν πράγματι από την “γαλάζια” πρώην εκπρόσωπο Τύπου τα περί καταδίκης του Βαξεβάνη για συκοφαντική δυσφήμηση, δεν τα αρνήθηκαν και προέβαλαν ενστάσεις ως αβάσιμου, εκ απαραδέκτου και αοριστίας. Μάλιστα, δεν πρότειναν κανέναν μάρτυρα!

Στην τοποθέτησή του ο συνήγορος του εκδότη του Documento, Γιάννης Απατσίδης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι εν γνώσει της η κα Ζαχαράκη ισχυρίστηκε πως ο δημοσιογράφος είχε καταδικαστεί για συκοφαντική δυσφήμηση και «θα την περιμέναμε τουλάχιστον να είναι παρούσα σήμερα και να ζητήσει συγγνώμη».

Μιλώντας στο δικαστήριο, εξεταζόμενος ως μάρτυρας, ο Κώστας Βαξεβάνης μίλησε για στοχευμένη προσπάθεια δολοφονίας του χαρακτήρα του. Ξεκίνησε περιγράφοντας το χρονικό πλαίσιο κατά το οποίο η κα Ζαχαράκη προέβη στους συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του προσώπου του. Αναφέρθηκε στο τότε ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento που αποκάλυπτε ότι ο Γρηγόρης Δημητριάδης, ανιψιός και σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη υπήρξε συνέταιρος του Αριστείδη Φλώρου την εποχή που ήταν σε εξέλιξη το σκάνδαλο Energa.

«Εκείνη την ημέρα υπήρξαν διαρροές από τη ΝΔ ότι δεν απαντάμε στον συκοφάντη, τρισάθλιο κτλπ… Έχει σημασία και γνωρίζετε πολύ καλά, ότι τα πολιτικά πρόσωπα πρέπει να απαντάνε. Αντί να απαντήσουν, η Ζαχαράκη και το γραφείου Τύπου φρόντιζε και φροντίζουν ακόμα, για μια δολοφονία του χαρακτήρα μου. Υπάρχουν και ανακοινώσεις της ΝΔ χωρίς στοιχεία όμως εις βάρος μου. Γίνεται μια προσπάθεια να αμαυρωθεί η εικόνα μου», είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Βαξεβάνης.

Όπως περιέγραψε ο δημοσιογράφος, η Ζαχαράκη ήταν καλεσμένη σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Epsilon και ρωτήθηκε για το εν λόγω ρεπορτάζ. «Απάντησε ότι όλα αυτά δεν ισχύουν. Περιορίστηκε στο να πει ότι είναι ψέμα. Γνωστή τακτική […] με είπε γνωστό συκοφάντη[…]. Πήρα τηλέφωνο το κανάλι και παρενέβη. Διευκρίνισα ότι δεν είναι της λογικής και της τακτικής μου να παρεμβαίνω, αλλά πήρα να αποκαταστήσω αυτά που ειπώθηκαν για το πρόσωπο μου. Ότι έχω καταδικαστεί ως συκοφάντης[…] Είπα στην κα Ζαχαράκη να παραθέσει τα στοιχεία ότι έχω καταδικαστεί, να μου αποδείξει ότι είμαι συκοφάντης με καταδίκη».

Για όσους δεν θυμούνται, παραθέτουμε μεταξύ άλλων την παρακάτω χαρακτηριστική στιχομυθία:

K.B.: Ζητήστε συγγνώμη για όσα συκοφαντικά είπατε πως έχω καταδικαστεί.

Σ.Ζ.: Είχατε καταδικαστεί οκτώ μήνες με αναστολή.

Κ.Β.: Στο εφετείο αθωώθηκα, κυρία μου.

Σ.Ζ.: Ναι, αλλά είχατε καταδικαστεί.

Κ.Β: Στο Εφετείο αθωώθηκα, καταλαβαίνετε;

Κ.Ζ.: Ναι αλλά είχατε καταδικαστεί.

Επέμενε η Ζαχαράκη ενώ γνώριζε!

Ο δημοσιογράφος ερωτηθείς από τον πρόεδρο αν η Ζαχαράκη γνώριζε ότι είχε αθωωθεί σε μηνύσεις που έγιναν εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμηση, απάντησε θετικά.

«Ακόμα και εάν δεν το γνώριζε, της το διαβεβαίωσα στην εκπομπή», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι της ξεκαθάρισε πως τόσο στην περίπτωση μήνυσης της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνας Νικολοπούλου όσο και σ’ αυτές του Αντρέα Βγενόπουλου, τις οποίες επικαλέστηκε η Ζαχαράκη για δήθεν καταδίκη του, έχει αθωωθεί πανηγυρικά από το Εφετείο.

Η εκπρόσωπος της ΝΔ τότε, συνέχισε σαν να μην γνωρίζει τίποτα περί Δικαιοσύνης, και υποστήριζε με ζήλο ότι ο δημοσιογράφος είχε καταδικαστεί όμως πρωτόδικα!

Πρ.: Γιατί δεν ανακάλεσε;

Βαξ.: Μπορεί να σας φανεί κυνικό, αλλά τα κόμματα σήμερα δεν λειτουργούν με μια έννοια δικαίου ή πολιτικής αντιπαράθεσης και πολιτισμού. Πάνε να εξολοθρεύσουν ανθρώπους […] επιλέγουν τη δολοφονία ενός ανθρώπου,

Όπως είπε τέλος ο Κώστας Βαξεβάνης, δεν θα κατέθετε μήνυση και αγωγή εναντίον της Ζαχαράκη αν εκείνη ζητούσε συγγνώμη. Αντιθέτως, όπως τόνισε, επέμενε και την επόμενη ημέρα και έτσι κινήθηκε νομικά εναντίον της.

Διαβάστε ακόμη: Βαξεβάνης: Η κυρία Ζαχαράκη ας ζητήσει συγνώμη και θα αποσύρω τη μήνυση

Καυτηρίασε μάλιστα και το γεγονός της απροκάλυπτης κάλυψης της ΝΔ στη Ζαχαράκη η οποία «κρύφτηκε στα γραφεία της ΝΔ» για να μη συλληφθεί, όπως επιτάσσει η διαδικασία του αυτοφώρου για τη συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου. Διαδικασία την οποία πολλές φορές έχει κατακρίνει και έχει ζητήσει να καταργηθεί ο εκδότης του Documento. «Όταν μου έγινε μήνυση από το Σαμαρά, πήγα και παραδόθηκε. Όταν μου έγινε από την κυρία Στουρνάρα πήγα και παραδόθηκα», αντιπαρέβαλε ο Κώστας Βαξεβάνης.

Η ουσία, όπως κατέληξε ο δημοσιογράφος, ήταν πως η κα Ζαχαράκη τον συκοφάντησε δημόσια χωρίς ποτέ να ζητήσει συγγνώμη, ακόμη και όταν της διευκρίνισε ότι έχει αθωωθεί και υπάρχουν αποφάσεις.

Κάτι που μεταξύ μας… και με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο θα έβρισκε.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε και αναμένεται η απόφαση του Δικαστηρίου.

Δείτε και το βίντεο από την επίμαχη εκπομπή:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter