«Είπε ψέματα ο Κικίλιας - Δεν έγινε καμία ΜΕΘ» λέει η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης

Η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, Δάφνη Κατσίμπα αποδόμησε όλο το αφήγημα του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, διαψεύδοντας πως έχουν δημιουργηθεί νέες ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη.

Από την πλευρά του ο Κώστας Λιβαδάς, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓ ανέφερε στο ίδιο ραδιόφωνο πως «Σε Θεσσαλία, Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη, τα νοσοκομεία δεν είναι απλά «στο κόκκινο», αλλά «στο μη περαιτέρω».

«Είμαστε σε απόγνωση, δεν έχουμε δομές, συνεχώς έρχονται ασθενείς για διάφορα νοσήματα, οι κλίνες Covid επεκτείνονται σε άλλες κλινικές οι οποίες, κατά συνέπεια, κλείνουν. Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν γεμίσει παρόλο που έχουν εκκενωθεί όλες οι κλίνες ΜΕΘ άλλων κλινικών και έχουν δοθεί για τους ασθενείς με κορονοϊό. Κινδυνεύουν να χαθούν άρρωστοι λόγω κορονοϊού, χωρίς κορονοϊό», ανέφερε η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης Δάφνη Κατσίμπα.

«Αποδεκατιζόμαστε λόγω της μετάδοσης κρουσμάτων στο προσωπικό των νοσοκομείων, τουλάχιστον 200 εργαζόμενοι έχουν προσβληθεί από τον ιό, κάτι που αποσιωπάται» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως ήδη «το προσωπικό είναι ελάχιστο και η μόνη λύση που δίνεται από το υπουργείο είναι η ανακύκλωση των εργαζομένων».

«Βγήκε ο κ. Κικίλιας και είπε ψέματα! Ψέματα! Δεν δημιουργήθηκε καμία ΜΕΘ, κλείσανε όσες προορίζονταν για άλλες νόσους και δόθηκαν για τον covid», τόνισε η Δάφνη Κατσίμπα. Αποκάλυψε, μάλιστα ότι οι ελάχιστες δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας που λειτουργούσαν ως ανάχωμα στην μαζική είσοδο ασθενών στα νοσοκομεία, αποψιλώνονται τώρα, καθώς το υγειονομικό προσωπικό τους μεταφέρεται σε νοσοκομεία, και πολλές από αυτές κλείνουν.

Κ. Λιβαδάς: «Στο μη περαιτέρω» τα νοσοκομεία στη βόρεια Ελλάδα, κίνηση πανικού η πρόσκληση σε ιδιώτες γιατρούς

Σε Θεσσαλία, Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη, τα νοσοκομεία δεν είναι απλά «στο κόκκινο», αλλά «στο μη περαιτέρω», δήλωσε ο Κώστας Λιβαδάς, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ, Στο Κοκκίνο και στην εκπομπή «Ξυπνήστε!».

Αναφέρθηκε ειδικότερα στα νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης, Δράμας και Σερρών τα οποία έχουν πλέον γεμίσει, ενώ τόνισε πως τα προβλήματα στη Θεσσαλονίκη δεν είναι τωρινά και σε πολύ μεγάλο βαθμό οφείλονται και αυτά στο λάθος, όπως το χαρακτήρισε, μοντέλο που ισχύει για τη βόρεια Ελλάδα, δηλαδή των νοσοκομείων αναφοράς για Covid-19, ένα μοντέλο που όπως είπε επιτείνει τα προβλήματα.

Η ενδεικνυόμενη λύση είπε ο Κ. Λιβαδάς είναι η ενίσχυση της πρωτοβάθμιας Υγείας, με μόνιμο προσωπικό για μια «νόσο κοινότητας» όπου πολλοί ασθενείς παραμένουν στο σπίτι τους και όχι το μοντέλο «νοσοκομείων Covid».

Για το κάλεσμα της κυβέρνησης προς ιδιώτες γιατρούς για την βόρεια Ελλάδα, με όρους προνομιακούς έως και προκλητικούς, το μέλος της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ χαρακτήρισε την πρόσκληση «κίνηση πανικού» από την κυβέρνηση για να καλύψει το σύστημα, σημειώνοντας παράλληλα πως το κάλεσμα αυτό φέρνει γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία και ιδιώτες σε μια «τεχνητή αντιπαράθεση».

Ο ίδιος κάλεσε τέλος -έστω και τώρα- σε μαζικές προσλήψεις ιατρών, τουλάχιστον 2.500 από τους 6.000 που λείπουν από το σύστημα, ζητώντας ένα συνολικό σχέδιο καταπολέμησης της πανδημίας με κύριο βάρος την πρωτοβάθμια Υγεία, την αξιοποίηση των ΤΟΜΥ και γρήγορες διαδικασίες για προσλήψεις στον ΕΟΠΥ.

Πηγή: avgi.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.