«Ειρήνη είναι η απάντηση όποια κι αν είναι η ερώτηση» στο Docville την Κυριακή με το Documento

«Ειρήνη είναι η απάντηση όποια κι αν είναι η ερώτηση» στο Docville την Κυριακή με το Documento

H Τάνια Τσανακλίδου, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Μανώλης Μητσιάς γράφουν και μιλούν για την αντιπολεμική συναυλία που διοργανώνει η πρωτοβουλία Αλληλεγγύη για Ολους την Τρίτη στα Προπύλαια. Ρεπορτάζ/επιμέλεια: Έμυ Ντούρου, Αντώνης Μποσκοΐτης.

Η ώρα των Οσκαρ έφτασε (στην Ελλάδα θα δούμε την τελετή της απονομής των βραβείων ξημερώματα Δευτέρας 28 Μαρτίου) και ο κινηματογραφικός κριτικός Δημοσθένης Ξιφιλίνος επιχειρεί μια διαχρονική επισκόπηση των επιλογών της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που σχετίζονται με την πολιτική.

«Πολύ καλά κάνουμε και βοηθάμε τους πρόσφυγες από την Ουκρανία οι οποίοι έχασαν τα πάντα από τον πόλεμο.Το ίδιο όμως ισχύει και για τους ανθρώπους από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Συρία»: ο Ρος Ντέιλι μιλάει στην Ηλέκτρα Ζαργάνη για τα 40 χρόνια του μουσικού εργαστηρίου Λαβύρινθος, αλλά και για όσα συμβαίνουν στον κόσμο.

«Όσο υπάρχει καπιταλισμός οι πόλεμοι θα είναι αναπόφευκτοι»: ο ηθοποιός Ορέστης Τζιόβας συζητάει με την Αφροδίτη Ερμίδη για τη θεατρική παράσταση «Επαρχία» του Γιώργου Σκεύα, αλλά και για την εξαθλίωση που επιφυλάσσει για τους πολλούς ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής.

70 χρόνια μετά την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη (και των Δημήτρη Μπάτση, Ηλία Αργυριάδη και Νίκου Καλούμενου) ο καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Σπύρος Σακελλαρόπουλος και ο σκηνοθέτης Ανδρέας Ζαφείρης συζητούν με τον Θανάση Καραμπάτσο και τον Παναγιώτη Φρούντζο σχετικά με τον «άνθρωπο με το γαρίφαλο».

Με αφορμή τη μουσική παράσταση «Τα λογοκριμένα»,ο δημοσιογράφος – ερευνητής Δημήτρης Χαλιώτης μιλάει στην Ηλέκτρα Ζαργάνηγια τα προφανή αλλά και τα απρόσμενα τραγούδια που λογοκρίθηκαν από τον κρατικό μηχανισμό από το 1937 έως τις αρχές των 90s.

«Δεν τρομάζει η καταστροφή αλλά η αδιαφορία»: Μια συζήτηση με τη χορεύτρια και χορογράφο της ομάδας Κι όμΩς κινείται Χριστίνα Σουγιουλτζή με την Αφροδίτη Ερμίδηγια τη νέα τους παράσταση «Titin: Η ανταρσία των αγγέλων», αλλά και για τα συστήματα διαχείρισης και εξουσίας που είναι άρρωστα.

Ο σκηνοθέτηςΦωκίωναςΜπόγρης συζητάει με τη ΧριστίναΜαργιώτηγια την ταινία του «Πρόστιμο» και τον αγώνα επιβίωσης σε μια αφιλόξενη και εχθρική κοινωνία.

«Η εξόρυξη πόρων είναι βασικό μέρος της λειτουργίας της εξουσίας»: Ο ΓιούσιΠαρίκα, ο Φινλανδόςσυνεπιμελητής της έκθεσης «Weatherengines» και παρουσιάζεται στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση και στο Εθνικό Αστεροσκοπείο, μιλάει με τον Παναγιώτη Φρούντζο για την ποιητική του περιβάλλοντος.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter