Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Εισαγγελέα ηλεκτρονικού εγκλήματος θέλει η ΕΣΕΕ

Να οριστεί «Εισαγγελέας Ηλεκτρονικού Εγκλήματος», στο πλαίσιο της προσπάθειας για αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και του ηλεκτρονικού εμπορίου, ζητάει με επιστολή της στον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Ο Εισαγγελέας Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δυνητικά θα μπορούσε να οδηγήσει σε μειωμένη γραφειοκρατία και λειτουργικά κόστη και αποφυγή της απώλειας κρίσιμου χρόνου για την εξέλιξη υποθέσεων που βρίσκονται υπό διερεύνηση, αναφέρει η επιστολή και προσθέτει ότι η επιτυχία του θεσμού του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος που ορίστηκε με το ν. 3943/2011, δείχνει ξεκάθαρα ότι ο ορισμός Εισαγγελέα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα συνέβαλε σημαντικά στη βελτίωση της ποιότητας και της ταχύτητας των διαδικασιών δίωξης του ηλεκτρονικού εγκλήματος και στην άρση της ανασφάλειας των πολιτών.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.