Εισαγγελέας δίκης «28» για Κωνσταντινέα: «Είναι πρωτόγνωρο, δεν έχω ξαναδεί τέτοια δημόσια απειλή»

Εισαγγελέας δίκης «28» για Κωνσταντινέα: «Είναι πρωτόγνωρο, δεν έχω ξαναδεί τέτοια δημόσια απειλή»

O παλαίμαχος διαιτητής και πρώην βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας, μετά την κατάθεση του ως μάρτυρας στη δίκη των «28», δέχθηκε απειλητικά ηλεκτρονικά μηνύματα. Υπήρξε και ένα μήνυμα για τον Εισαγγελέα της δίκης, τον Χάρη Λακαφώση, ο οποίος έθιξε το συγκεκριμένο θέμα στην σημερινή εκδίκαση. 

«Είναι ένα σοβαρό θέμα, με αφορμή δημοσιεύματα ότι υπήρξαν μεμονωμένα περιστατικά ηλεκτρονικών μηνυμάτων, όπου στα σχόλια διατυπώθηκαν απειλές προς το πρόσωπο του μάρτυρα. Αναζήτησα τα σχόλια για να πάρω μια γνώση», είπε αρχικά ο Χ. Λακαφώσης και συνέχισε: «Ένα από τα σχόλια αναφέρει «κι εσύ εισαγγελέα… (σ.σ δεν διευκρίνισε τι εννοούσε)». Δεν το εκλαμβάνω σοβαρό. Απευθύνουν απειλές και δημιουργείται θέμα. Αυτές οι απειλές, είναι έστω και από νεαρούς, που αργότερα γίνονται χούλιγκαν. Είναι πρωτόγνωρο, δεν έχω ξαναδεί τέτοια δημόσια απειλή, έστω και αν δεν είναι σοβαρή».

Στον εισαγγελέα προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι κανένας φορέας του ποδοσφαίρου δεν αντέδρασε στα απειλητικά μηνύματα κατά του Κωνσταντινέα. Ενδεικτική είναι η τοποθέτηση του: «Αναζήτησα την επίσημη αντίδραση φορέων που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, της ΕΠΟ, της Σούπερ Λιγκ, της διαιτησίας. Κανείς δεν τις αποδοκίμασε, όσο σοβαρές και αν είναι. Θα έπρεπε να έχουν αντιδράσει. Με όση κομψότητα μπορώ, θα πω ότι όποιος πιστεύει ότι μπορεί να απειληθεί το δικαστήριο, είναι μακριά νυχτωμένος. Είναι προφανές ότι δεν έχουν καμία σχέση με άνθρωπο της δίκης, δεν το συζητώ καν αυτό. Είναι αναρτημένα στο δίκτυο αυτές οι απειλές. Υπήρξαν τηλεοπτικές εκπομπές. Δεν μπορεί ένας μάρτυρας ή ένας εισαγγελέας να απειλείται εν μέσω δίκης.

Ο Κωνσταντινέας θα ολοκληρώσει σήμερα την κατάθεση του και στην συνέχεια θα καταθέσει ως μάρτυρας ο Αλέξης Κούγιας.

Στη δίκη των «28», βάσει του κατηγορητηρίου, για το πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας θα δικαστούν οι: Βαγγέλης Μαρινάκης, Γιώργος Σαρρής, Θεόδωρος Κουρίδης, Άρης Σταθόπουλος, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Νίκος Προύντζος, Γιώργος Δούρος, Θανάσης Μπριάκος. Οι 6 πρώτοι δικάζονται με την επιβαρυντική περίσταση της διεύθυνσης συμμορίας κατά συναυτουργία και για «Παρέμβαση με αθέμιτες ενέργειες με σκοπό επηρεασμού της εξέλιξης και του αποτελέσματος ποδοσφαιρικού αγώνα, με επίτευξη του επιδιωκόμενου αυτού σκοπού και που κατά περίπτωση ο ποδοσφαιρικός αγώνας περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, κατά συναυτουργία και μεμονωμένα και κατ’ εξακολούθηση» (κακούργημα) αδίκημα για το οποίο δικάζονται και οι «28». Για το κακούργημα της χειραγώγησης αγώνων δικάζονται και οι Γιάννης Κομπότης (πρώην μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Λεβαδειακός), Γιώργος Σπανός (μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Ατρόμητος), Γιώργος Αρβανιτίδης (πρώην μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Βέροια), Γιώργος Λαναρής (πρώην γενικός αρχηγός ΠΑΕ Βέροια), Γιάννης Αγγελόπουλος (γενικός αρχηγός ΠΑΕ Ατρόμητος), Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (διαιτητής Super League), Απόστολος Αμπάρκιολης (διαιτητής Super League), Ιωάννης Κάμπαξης (διαιτητής Super League), Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (διαιτητής Super League), Αθανάσιος Γιάχος (διαιτητής Super League), Ηλίας Σπάθας (διαιτητής Super League), Χαράλαμπος Παυλίδης, Κώστας Μπάρμπας, Ηλίας Ιωάννου, Δημήτρης Αμαραντίδης, Δημήτρης Μάνος, Γιώργος Σκαθαρούδης, Αλέξανδρος Καλογέρης, Γκιγιέρμο Πέρεθ (πρώην ποδοσφαιριστές Βέροιας) και Ρικάρντο Σα Πίντο (πρώην προπονητής Ατρομήτου).           

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter