Εισαγγελέας για Λιγνάδη: Εγκληματική ροπή για πολλά χρόνια, ενδείξεις ότι έχει σχεδιάσει κι άλλους βιασμούς

Εισαγγελέας για Λιγνάδη: Εγκληματική ροπή για πολλά χρόνια, ενδείξεις ότι έχει σχεδιάσει κι άλλους βιασμούς

Το μοτίβο της εγκληματικής δράσης του Δ. Λιγνάδη περιγράφεται με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχει η δικαιοσύνη στο ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο ένταλμα με το οποίο συνελήφθη ο Δ. Λιγνάδης μετά και την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για βιασμό κατά συρροή, πέραν του γεγονότος ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής για τη διάπραξη αστού του εγκλήματος τονίζεται σε σχέση με τη δράση του ότι:

Είχε μεθοδική και συστηματική προσέγγιση των θυμάτων του τα οποία ήταν σε μια ευαίσθητη ηλικία.

Εκμεταλλευόταν την επαγγελματική του ιδιότητα για να καλλιεργήσει κλίμα εμπιστοσύνης.

Τα θύματα του ήταν κυρίως αλλοδαποί και ανήλικοι στα οποία ασκούσε βία ή τα οδηγούσε σε κατάσταση αναισθησίας και ανικανότητας να αντιδράσουν.

Πολύ σημαντικό είναι αυτό που επισημαίνεται στο ένταλμα ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι έχει σχεδιάσει κ άλλες παρόμοιες πράξεις σε βάρος ανηλίκων, γεγονός που καταδεικνύει κατά τις αρχές την επικινδυνότητα του καθιστώντας έτσι μονόδρομο την έκδοση του εντάλματος σύλληψης.

Τα όσα σοκαριστικά αναφέρονται στο ένταλμα αφορούν στο κατηγορητήριο

Ο Δ. Λιγναδης κρατείται στη ΓΑΔΑ από το βράδυ του Σαββάτου. Το πρωί της Κυριακής προσήχθη στην 19η ανακρίτρια από την οποία ζήτησε και πήρε προθεσμία προκειμένου να πάρει αντίγραφα της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του και να προετοιμάσει την απολογία του.

Ο ίδιος δηλώνει αθώος ενώ και π συνήγορος του έκανε δηλώσεις σχετικά με την εντιμότητα του πελάτη του. 

Δύο νέες καταθέσεις τη Δευτέρα

Αύριο Δευτέρα αναμένεται να καταθέσουν στον εισαγγελέα δύο ακόμα μάρτυρες, άντρες περίπου 20 ετών, με αφορμή τη μηνυτήρια αναφορά του 40χρονου που είναι ο πρώτος ο οποίος είχε κατηγορήσει τον Δημήτρη Λιγνάδη ενώπιον της Δικαιοσύνης για βιαμό και αποπλάνηση με τα αδικήματα όμως να έχουν στην περίπτωσή τους παραγραφεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην περίπτωση που έχουν διαπραχθεί αδικήματα -πλημμεληματικού ή κακουργηματικού χαρακτήρα- σε βάρος των δύο συγκεκριμένων αγοριών, όταν ήταν ανήλικα, αυτά δεν έχουν παραγραφεί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter