Εισαγγελέας για υπόθεση Μπάλντουιν: «Ξέρουμε ποιος γέμισε το όπλο» (Video)

Εισαγγελέας για υπόθεση Μπάλντουιν: «Ξέρουμε ποιος γέμισε το όπλο» (Video)

Ότι θα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να αποδοθεί δικαιοσύνη υποσχέθηκε η εισαγγελέας η Μέρι Κάρμακ Άλτγουις – επικεφαλής της έρευνας για την τραγωδία στα γυρίσματα της ταινίας «Rust» όπου ο Άλεκ Μπάλντουιν σκότωσε τη διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς όταν εκπυρσοκρότησε το όπλο του και τραυμάτισε τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα.

Σε συνέντευξή της στο Good Morning America, η Μέρι Κάρμακ Άλτγουις επεσήμανε ότι υπήρχαν πολλές αστοχίες στο κινηματογραφικό πλατό της ταινίας «Rust» πριν από τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς από το όπλο του Άλεκ Μπάλντουιν στις 21 Οκτωβρίου. Όπως τόνισε, οι αποδείξεις που έχουν έχει στιγμής, δείχνουν ότι ο θάνατος της Χαλίνα Χάτσινς ήταν δυνατό να αποφευχθεί, ενώ όταν ρωτήθηκε αν ήξερε ποιος είχε βάλει τη σφαίρα, απάντησε «ναι ξέρουμε».

Οι Αρχές διερευνούν το γεγονός πώς βρέθηκαν αληθινές σφαίρες σε όπλο, το οποίο είχε δηλωθεί ασφαλές  από τον βοηθό σκηνοθέτη Ντέιβ Χολς. Όταν η εισαγγελέας ρωτήθηκε αν γνωρίζει ποιος γέμισε το μοιραίο όπλο, εκείνη απάντησε «ναι». Πρόσθεσε ακόμη ότι οι ερευνητές βρήκαν κι άλλα φυσίγγια στο σετ αλλά δεν μπορούσαν να αποσαφηνίσουν πόσοι καθώς η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

«Ακόμη δεν ξέρουμε πώς βρέθηκαν στο γύρισμα και πώς έφθασαν εκεί, αλλά νομίζω ότι θα είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες στην όποια απόφαση. Είναι πιο σημαντικό να εστιάσουμε σε ό,τι οδήγησε στην τραγωδία. Γιατί γνωρίζουμε ότι τη στιγμή του πυροβολισμού τουλάχιστον ότι ο Μπάλντουιν δεν είχε ιδέα ότι το όπλο ήταν γεμάτο. Επομένως είναι περισσότερο σημαντικό να μάθουμε πώς γεμίστηκε αυτό το όπλο, ποιες αστοχίες έγιναν και πόσο εγκληματικές ήταν» τόνισε η Άλτγουις και πρόσθεσε ότι «κάποιοι από τους συνηγόρους υπεράσπισης κάνουν λόγο για θεωρίες συνωμοσίας και χρησιμοποίησαν τη λέξη “σαμποτάζ”. Αλλά δεν έχουμε απόδειξη για σαμποτάζ».

Όταν η εισαγγελέας της Σάντα Φε που είναι υπεύθυνη της έρευνας του περιστατικού ρωτήθηκε αν θεωρεί πως το σαμποτάζ είναι μια πιθανότητα απάντησε «όχι».

Να σημειωθεί ότι ο δικηγόρος της οπλουργού της ταινίας μίλησε νωρίτερα μέσα στον μήνα στην ίδια εκπομπή και αναφέρθηκε στην ιδέα του σαμποτάζ.  «Φοβόμαστε ότι αυτό που μπορεί να συνέβη εκεί είναι ότι κάποιος σκόπευε να κάνει σαμποτάζ στα γυρίσματα με αληθινά φυσίγγια σκόπιμα τοποθετημένα σε ένα κουτί με ψεύτικα».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter