Εισαγγελέας για την... κρέμα «Βυζαντινόν» του Βελόπουλου που θεραπεύει τον... κορονοϊό

Μετά από αναφορά του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής εισαγγελέας θα διερευνήσει την... θαυματουργή κρέμα κατά του κορονοϊού που διαφημίζει ο βουλευτής, Κυριάκος Βελόπουλος. 

Η αναφορά κατατέθηκε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα ,ο οποίος τη διαβίβασε στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για τα περαιτέρω.

Στην επίμαχη αναφορά του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος καταγγέλλει τον Κτριάκο Βελόπουλο ότι εκθέτει σε σοβαρή διακινδύνευση την Δημόσια Υγεία επισημαίνοντας παράλληλα ότι με τους ισχυρισμούς του για τις δήθεν προστατευτικές ιδιότητες της εν λόγω κρέμας από τον κορονοιό , ο κ. Βελόπουλος αποβλέπει στην αύξηση των πωλήσεων αγνοώντας επιδεικτικά τις επίσημες οδηγίες των υγειονομικών αρχών της χώρας που είναι οι μόνοι αρμόδιοι για να υποδείξουν μέτρα προστασίας για τον πληθυσμό.

Με αυτόν τον τρόπο όμως θέτει σε σοβαρή έκθεση όσους πολίτες τυχόν τον τον εμπιστευτούν και κατ' επέκταση σε διακινδύνευση τη δημόσια υγεία.

Τι λέει ο Νόμος

Αξίζει πάντως να σημειωθεί προς γνώση και συμμόρφωση όλων τι προβλέπει ο νόμος για όσους παραβιάζουν μέτρα για την πρόληψη των ασθενειών

Νέος Ποινικός Κώδικας άρθρο 285.- Παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

1. Όποιος παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει ο νόμος ή η αρμόδια αρχή για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας τιμωρείται:α) με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος για ζώα,β) με φυλάκιση και χρηματική ποινή αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων.

2. Αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί η ασθένεια σε ζώα, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή, και αν είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί σε άνθρωπο, επιβάλλεται κάθειρξη έως δέκα έτη.

3. Αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών και αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ισόβια κάθειρξη.

4. Όποιος στις περιπτώσεις της παραγράφου 1 παραβιάζει τα μέτρα από αμέλεια, τιμωρείται:α) στην περίπτωση του στοιχείου α’ με χρηματική ποινή ή παροχή κοινωφελούς εργασίας και β) στην περίπτωση του στοιχείου β’ με φυλάκιση έως δύο έτη ή χρηματική ποινή».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.