Δολοφονία Άλκη: Στο εδώλιο με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και οι 12 σύμφωνα με την εισαγγελέα

Δολοφονία Άλκη: Στο εδώλιο με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και οι 12 σύμφωνα με την εισαγγελέα

Την παραπομπή σε δίκη για ανθρωποκτονία με δόλο και των 12 κατηγορουμένων, που συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, προτείνει η εισαγγελέας Θεσσαλονίκης. Με την πολυσέλιδη πρόταση της, η οποία κατατέθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης θεωρεί ότι η ομάδα των οπαδών είχε σκοπό να σκοτώσει όλη την παρέα μέσα στην οποία ήταν ο άτυχος ‘Αλκης.

«Ενεργώντας από κοινού και με κοινό δόλο, ήτοι μετά από συναπόφαση και σε κοινή δράση κατά συρροή, αφενός μεν ευρισκόμενοι σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σκότωσαν άλλον, αφετέρου έχοντας συναποφασίσει να τελέσουν το έγκλημα της ανθρωποκτονίας με δόλο», σημειώνει στην πρότασή της η εισαγγελέας Πρωτοδικών. Περιγράφοντας όσα συνέβησαν στην είσοδο της οικοδομής της οδού Θ. Γαζή αναφέρει ότι οι κατηγορούμενοι μόλις ρώτησαν την παρέα των νεαρών μεταξύ των οποίων ο 19χρονος ποια ομάδα υποστηρίζουν, «στο άκουσμα της παραδοχής τους ότι υποστηρίζουν την ομάδα του Άρη, χωρίς να προηγηθεί οιαδήποτε λεκτική αντιπαράθεση όλως αιφνιδίως επιτέθηκαν σε αυτούς βιαιοπραγώντας, χτυπώντας τους με σφοδρότητα με τα μαχαίρια, τα πτυσσόμενα γκλοπ, τους μεταλλικούς σωλήνες, λοστούς και το αναδιπλούμενο δρεπάνι, με σκοπό να τους σκοτώσουν».

Στην πρόταση γίνεται αναφορά και στην ιατροδικαστική έκθεση, βάσει της οποίας ο Άλκης υπέκυψε από τα τραύματα που είχε στα πόδια και από τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Επίσης προτείνει την παραπομπή ενός κατηγορουμένου επιπλέον για απόπειρα ανθρωποκτονίας για τον τραυματισμό του ενός εκ των φίλων του Άλκη και των υπολοίπων για συνέργεια στην πράξη του αυτή.

Τέλος, ζήτησε ακόμη την παραπομπή όλων για το νόμο περί αθλητικής βίας με τις επιβαρυντικές περιστάσεις ότι προκλήθηκε θάνατος και τραυματισμός, όπως και για κατοχή αντικειμένων που είχαν σκοπό να προκαλέσουν θάνατο και τραυματισμό, που εντάσσεται πάλι στο νόμο της αθλητικής βίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter