Εισαγγελέας στα γραφεία της ΑΕΠΙ στο Μαρούσι

Εισαγγελέας στα γραφεία της ΑΕΠΙ στο Μαρούσι

Συνοδεία ανδρών της οικονομικής αστυνομίας, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Γιάννης Παναγόπουλος, που διερευνά το σκάνδαλο της ΑΕΠΙ, έκανε σήμερα «ντου» στα γραφεία της και κατάσχει στοιχεία πολύτιμα για την έρευνα του.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης μετά την αποστολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών αναφοράς του Υπουργείου Πολιτισμού, σχετικά με την άρνηση της ΑΕΠΙ να δεχθεί τον προβλεπόμενο από τις διατάξεις του Ν.2121/1993 διαχειριστικό έλεγχο, αλλά και της προσπάθειας μεταφοράς της έδρας της εταιρείας στην Κύπρο.

Με παρέμβαση τότε του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ηλία Ζαγοραίου, σχηματίστηκε δικογραφία και με κατεπείγουσες διαδικασίες παραγγέλθηκε στην ΔΟΥ Φ.Α.Ε Αθηνών να διενεργήσει φορολογικό έλεγχο για τις χρήσεις 2010-2015, με κατάσχεση όλων των βιβλίων και στοιχείων της ΑΕΠΙ. Μετά την κοινοποίηση του πορίσματος διαχειριστικού ελέγχου της ΑΕΠΙ στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η διενεργούμενη προκαταρκτική εξέταση περιλαμβάνει τις εξής αξιόποινες πράξεις: 

* Συγκρότηση και ένταξη σε Εγκληματική Οργάνωση (κακούργημα)

* Διεύθυνση Εγκληματικής Οργάνωσης (κακούργημα)

* Υπεξαίρεση κατ’εξακολούθηση από κοινού, από εντολοδόχο και διαχειριστή ξένης περιουσίας (κακούργημα)

* Απιστία κατ’εξακολούθηση από κοινού (κακούργημα)

* Φοροδιαφυγή δια της εκδόσεως εικονικών τιμολογίων (κακούργημα)

* Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από κοινού, κατ’εξακολούθηση, από δράστες που ενεργούν κατ’επάγγελμα, στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης (κακούργημα)

* Παραβάσεις του Ν.2190/1920 «Περί ανωνύμων εταιρειών»(πλημμέλημα) .

Τα σοβαρότατα αδικήματα για τα οποία διενεργείται η προκαταρκτική εξέταση αφορούν στα ευρήματα – φωτιά του ελέγχου, που κατέδειξαν «τρύπα» 50 εκατομμυρίων ευρώ σε χρονικό διάστημα μόλις τεσσάρων ετών .

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, όπως προέκυψε, μόνο ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΠΙ έπαιρνε το 2011, μηνιαίο μισθό 52.000 ευρώ, ενώ οι ετήσιες αποδοχές συγγενούς μέλους του Δ.Σ. έφτασαν το 2011 τις 466.256 ευρώ.

Η όλη υπόθεση ανακινήθηκε με πρωτοβουλία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδίας Κονιόρδου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter