Εισαγγελέας στη δίκη Βαξεβάνη: Να επιτραπεί η ηχογράφηση για προσωπική χρήση

Εισαγγελέας στη δίκη Βαξεβάνη: Να επιτραπεί η ηχογράφηση για προσωπική χρήση

Έπειτα από έντονες αντιπαραθέσεις επί του αιτήματος για ηχογράφηση της δίκης, ο εισαγγελέας ζήτησε τελικά να επιτραπεί η ηχογράφηση από την πλευρά Βαξεβάνη για προσωπική χρήση. Αρχικά το δικαστήριο ειχε απορρίψει συνολικά το σχετικό αίτημα με τον Κώστα Βαξεβάνη να αντιδρά τονίζοντας ότι θα συνεχίσει να καταγράφει.

Η διαδικασία

“Θα συνεχίσω να καταγράφω τη διαδικασία” ξεκαθάρισε ο Κώστας Βαξεβάνης και υπογράμμισε ότι δεν περιορίζεται στο να ζητήσει καταγραφή της δίκης για δική του χρήση διότι το ίδιο δικαστήριο έκρινε την προηγούμενη φορά ότι δεν είναι αδίκημα η καταγραφή, αφού δεν δίκασε επί τόπου ή δεν οδήγησε στο αυτόφωρο τη Λίνα Νικολοπούλου.

Ο εισαγγελέας επέμεινε ότι και η καταγραφή ήχου είναι παράνομη και ως εκ τούτου πρέπει να απορριφθεί το αίτημα ηχογράφησης, ενώ ο Σπύρος Μουζακίτης έκανε λόγο για προσπάθεια της πλευράς Βαξεβάνη να μην συνεχιστεί επί της ουσίας η δίκη πράγμα που φαίνεται, όπως είπε, από το γεγονός ότι ο Κώστας Βαξεβάνης δήλωσε πως θα συνεχίζει να ηχογραφεί για να φανεί αν η Αστυνομία και το δικαστήριο θα λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο, όπως λειτούργησε με τη κα Στουρνάρα.

Ο Κώστας Βαξεβάνης τόνισε ότι “το αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε σχετίζεται και προέρχεται αποκλειστικά από τη λειτουργία του δικαστηρίου. Αν δεν υπήρχε καταγραφή την προηγούμενη φορά, η οποία σβήστηκε και τελικά καταλήξαμε βάσει όσων συνέβησαν αργότερα ότι αυτή η διαδικασία είναι νόμιμη, δεν θα είχαμε σήμερα αδιέξοδο. Υπήρξε από το δικαστήριό σας μια αμφιλεγόμενη απόφαση -επί τούτου αμφιλεγόμενη κατά την άποψή μου- κι έτσι βρίσκεστε παγιδευμένοι. Αποσύρω για να διευκολύνω τη διαδικασία, το αίτημα για ηχογράφηση και σας ζητώ ακολουθώντας σχετική απόφαση του Εφετείου Αθηνών σε δίκη μου με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, να μου επιτρέψετε να ηχογραφώ για προσωπική χρήση ώστε να προετοιμάσω και την απολογία μου”.

“Οι αποφάσεις των Εφετείων δεν παράγουν νομολογία” φώναξε η πλευρά της Στουρνάρα, η οποία πάντως ανέφερε ότι δεν υπάρχει αντίρρηση επ’ αυτού του αιτήματος από την πλευρά της πολικής αγωγής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter