Εισαγγελία Διαφθοράς: Κλήσεις σε μη πολιτικά πρόσωπα για την υπόθεση #Novartis_Gate – Την Πέμπτη εκπνέει η θητεία Τουλουπάκη

Εισαγγελία Διαφθοράς: Κλήσεις σε μη πολιτικά πρόσωπα για την υπόθεση #Novartis_Gate – Την Πέμπτη εκπνέει η θητεία Τουλουπάκη

Αύριο, Πέμπτη, συνεδριάζει το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο που θα κρίνει την ανανέωση ή όχι της θητείας της Ελένης Τουλουπάκη ως επικεφαλής της εισαγγελίας κατά τη διαφθοράς.

Για την αμέσως επόμενη ημέρα έχει καλέσει ενώπιον της τα πρώτα μη πολιτικά πρόσωπα για να παράσχουν εξηγήσεις για κακουργηματικές πράξεις που συνδέονται με το μεγάλο σκάνδαλο της Novartis. 

Δείτε επίσης: Εισαγγελείς κατά Λοβέρδου, Άδωνη και λοιπών για την υπόθεση Novartis_Gate

Κλήσεις έχουν αποσταλεί προς το παρόν σε μέλη επιτροπών τιμολόγησης φαρμάκων τα οποία καλούνται να δώσουν ανωμοτί εξηγήσεις (ως ύποπτοι, δηλαδή) για το αδίκημα της απιστίας- αλλά και οι υπεύθυνοι της διαφημιστικής εταιρείας, που φαίνεται να συνδέεται άμεσα με τη Novartis για το κακούργημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Δείτε επίσης: #Novartis_Gate – Κατάθεση φωτιά: Βάφτισαν και τιμολόγησαν το Gilenya ως ορφανό φάρμακο για να μπει παράνομα στη λίστα

Τους τελευταίους “καίνε” η σωρεία των εικονικών τιμολογίων που εντόπισε η ενδελεχής εισαγγελική έρευνα μέσω των οποίων φαίνεται πως γινόταν το ξέπλυμα του χρήματος (νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα) από το “μαύρο” ταμείο της Novartis, το αποκαλούμενο ως “Ιερό Δισκοπότηρο”.

Σε ότι αφορά τώρα την ανανέωση της θητείας της κ. Τουλουπάκη, τόσο η ίδια όσο και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, αλλά και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου φαίνεται να επιθυμούν την ανανέωση της θητείας της για ακόμα μια διετία.

Για το “καυτό πόστο” πρόκειται κατά πληροφορίες να προταθούν ο εισαγγελέας εφετών, Χαράλαμπος Τζώνης, που θεωρείται εξαιρετικός εισαγγελικός λειτουργός, καθώς και ο Ευστάθιος Βεργώνης, ο οποίος είναι και Β. Αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων .

Τον τελικό λόγο θα τον έχει το ενδεκαμελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.   

Διαβάστε ακόμη: Αποκλειστικό- #Novartis_Gate: Η κατάθεση φωτιά στελέχους της GENESIS PHARMA κατά Λοβέρδου

Διαβάστε επίσης: Αποκλειστικό: Η κατάθεση φωτιά στελέχους της GENESIS PHARMA κατά Λοβέρδου

Διαβάστε επίσης: Αποκλειστικό: FBI: Οι κυβερνητικοί Αξιωματούχοι και ο υπουργός Υγείας πληρώνονταν – Δικογραφία #Novartis_Gate για Λοβέρδο (Έγγραφο)

Διαβάστε επίσης: Ύποπτος για παθητική δωροδοκία με τη βούλα της Δικαιοσύνης ο Ανδρέας Λοβέρδος (Έγγραφο)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter