Εισαγγελία Διαφθοράς: Παρανόμως τηρούμενο το αρχείο εγγράφων του Αγγελή

Εισαγγελία Διαφθοράς: Παρανόμως τηρούμενο το αρχείο εγγράφων του Αγγελή

Για το θέμα των εγγράφων που διαβιβάστηκαν στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής από τον Ιωάννη Αγγελή απάντησε η Εισαγγελία Διαφθοράς η οποία χαρακτηρίζει ως «παρανόµως τηρούµενο αρχείο εγγράφων».

Όπως αναφέρεται, τα δύο από αυτά και πιο συγκεκριµένα: α) το µε αριθµ Φ 09222/5039 και β) το µε αριθµ. Φ09222/5039 έγγραφα αποτελούν επίσηµες µεταφράσεις του Υπουργείου Εξωτερικών εγγράφων της δικογραφίας, που δεν προέρχονται από τις αµερικανικές αρχές, το τρίτο έγγραφο, δεν αφορά στην υπόθεση Νovartis, αλλά σε άλλη, άσχετη, και το τέταρτο είναι εκ των επιτρεπτής χρήσης εγγράφων και έχει ήδη αποσταλεί από στην Βουλή των Ελλήνων.

Σε οτι αφορά στα λοιπά κατατεθέντα έγγραφα που φέρουν ένδειξη απαγόρευσης χρήσης τους από τις αµερικανικές αρχές η Εισαγγελία Διαφθοράς αρνείται να σχολιάσει «ως εχει υπηρεσιακη υποχρεωση αλλα και σε ενδειξη της απαιτουµενης σοβαροτητος».

«Αναµένουµε τη συνέχεια ‘νέων συγκλονιστικών αποκαλύψεων, προερχοµένων από ένα παρανόµως τηρούµενο αρχείο εγγράφων» αναφέρουν οι εισαγγελείς Διαφθοράς. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter