Εισαγγελία Εφετών: Έφεση κατά του βουλεύματος που αναβαθμίζει το κατηγορητήριο στο Μάτι

Εισαγγελία Εφετών: Έφεση κατά του βουλεύματος που αναβαθμίζει το κατηγορητήριο στο Μάτι

Έφεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών με το οποίο αποφαινόταν υπέρ της αναβάθμισης του κατηγορητηρίου από πλημμέλημα σε κακούργημα για πέντε ανώτατους αξιωματικούς της πυροσβεστικής υπηρεσίας (ΠΥ), άσκησε η Εισαγγελία Εφετών.

Συγκεκριμένα ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Μειδάνης, άσκησε έφεση με το σκεπτικό ότι υπήρξε «απόλυτη ακυρότητα» ως προς τη διάταξη αυτή του βουλεύματος, με την οποία ζητείται η συνέχιση της ανάκρισης για πέντε στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Κατά τον εισαγγελέα Μεϊδάνη, για να διενεργηθούν περαιτέρω ανακριτικές πράξεις με σκοπό την αναβάθμιση της κατηγορίας, θα πρέπει προηγουμένως να έχει ενεργήσει ο αρμόδιος εισαγγελέας, άλλως η ακυρότητα είναι απόλυτη.

Ως προς το σκέλος του βουλεύματος για τις πλημμεληματικές κατηγορίες σε 13 άτομα, αυτοδιοικητικούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων και η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, δήμαρχοι της περιοχής, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας και άλλοι, ο εισαγγελέας Εφετών έκρινε, ότι οι δικαστές έχουν διαπράξει «υπέρβαση εξουσίας» με την απόφαση τους. Όπως υπογραμμίζει, δεν όρισαν συγκεκριμένα και ρητά, αν οι 13 παραπέμπονται σε δίκη, παρότι σε βάρος τους οι ενδείξεις είναι απολύτως επαρκείς.

Αναφορικά με το σκέλος του βουλεύματος περί απαλλαγής 10 άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση, αστυνομικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων, ο εισαγγελέας Εφετών έκρινε, ότι για έξι από αυτούς προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις και πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη.

Η πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Μειδάνη θα αξιολογηθεί από το Συμβούλιο Εφετών το οποίο και θα λάβει την τελική απόφαση.

Να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας Μεϊδάνης είχε χειριστεί και τις καταστροφικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007, καθώς είχε προτείνει προς το Δικαστικό Συμβούλιο την παραπομπή έξι ατόμων για τα αδικήματα του εμπρησμού δάσους από αμέλεια, του εμπρησμού από αμέλεια πραγμάτων και της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή.

Διαβάστε επίσης

Αυτοί άφησαν συνειδητά τους ανθρώπους στο Μάτι αβοήθητους

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter